CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

"(MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye) Yaşanan adaletsizliklerden gerçekten şikayetçiyseniz ve AKP'ye bir uyarı vermek istiyorsanız, birlikte yapacağınız iç tüzük görüşmelerinde AKP'nin Mecliste muhalefetin sesini kesmeye yönelik düzenlemelerine karşı çıkarak te

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "Yaşanan adaletsizliklerden gerçekten şikayetçiyseniz ve AKP'ye bir uyarı vermek istiyorsanız, birlikte yapacağınız iç tüzük görüşmelerinde AKP’nin Mecliste muhalefetin sesini kesmeye yönelik düzenlemelerine karşı çıkarak tepkinizi gösterin." çağrısında bulundu.

Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada, "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla tutuklanan eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliye edildiğini hatırlattı.

Bu tahliyelerle ilgili MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, "Adalet karnemize bakalım; adeta damatların kalemiyle kapkara kesilmiş durumda. Kayırma, arkalama, hatır almış başını yürümüş halde. Adaletten kurtulmak için ille de meşhur ve mevki sahibi birisinin damadı, yakını, akrabası, onu bunu mu olmak lazım." açıklamasını yaptığını belirten Cankurtaran, "Bahçeli’nin damatlara değil hukuku bu hale getiren kayınbabaya kızması lazım." ifadesini kullandı.

FETÖ ve AK Parti'nin birlikte hukuku bitirdiğini iddia eden Cankurtaran, "Şikayet edene kadar, hukukun bu hale gelmesinde payı olan kayınbabayı bir de tek adam yapmaya destek vermeyecekti." görüşünü savundu.

Bugünkü hukuk düzeninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı olmadan Topbaş ve Arınç'ın damadının tahliyesinin mümkün olmadığını öne süren Cankurtaran, Bahçeli'ye, "Yaşanan adaletsizliklerden gerçekten şikayetçiyseniz ve AKP’ye bir uyarı vermek istiyorsanız, birlikte yapacağınız iç tüzük görüşmelerinde AKP’nin Meclis’te muhalefetin sesini kesmeye yönelik düzenlemelerine karşı çıkarak tepkinizi gösterin." çağrısında bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler