CHP Gaziantep Milletvekili Gökdağ:

CHP Gaziantep Milletvekili Gökdağ:

"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yönetimi, memurlara mobbing uygulamaktadır"

TBMM (AA) - CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, belediyede görevli memurları emekliye zorladığını, çevre ilçelere sürgün etme ve görev alanı dışında işlerde çalışmaya zorlayarak psikolojik baskı ve mobbing uyguladığını ileri sürdü.

Gökdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep'in, TÜİK'in İllerde Yaşam Endeksi'ne göre 60. sırada yer aldığını, Gaziantep'in bu duruma gelmesindeki en önemli etkenin 14 yıldır kentin iyi yönetilmemesi olduğunu savundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin, kamu hizmeti vermek yerine personel ile uğraştığını ileri süren Gökdağ, "Büyükşehir Belediyesi, norm kadro gereği 3 bin 260 memur ile belediye hizmetlerini vermesi gerekirken 995 memurla bu hizmeti yapmaya çalışmaktadır." diye konuştu.

Gökdağ, "Personel azlığına rağmen belediye yönetimi belediyede görevli memurları emekliye zorlamakta, çevre ilçelere sürgün etme ve görev alanı dışında işlerde çalışmaya zorlayarak psikolojik baskı ve mobbing uygulamaktadır." iddiasında bulundu.

Mehmet Gökdağ, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin bu keyfi uygulamalarını kınıyoruz. İnsanları emekliye zorlamanın ne bir kamu yararı, ne hizmet gerekliliği açısından ne de hukuken bir izahı yoktur." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e seslenen Gökdağ, "Bu uygulamalara bir an önce son verilsin. İnsanları mağdur etmenin, aile düzenlerini bozmanın kimseye bir faydasının olmayacağı, aksine çalışma yaşamını, barışını bozacağı açıktır. Bu arkadaşlarımıza yapılan bir mobbingdir, baskıdır, şantajdır, tehdittir." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :