CHP Eskişehir Milletvekili Usluer:

CHP Eskişehir Milletvekili Usluer:

"Kitap özeti okuyanlar, kitap yazanları işten atıyorlar. Fetullah Gülen'i övmek için kitap yazan kişiyi dekan yapıp, aynı okulda Barış Bildirisi'ne imza atanları ihraç ettiler. İşte bunun adı zulüm"

TBMM (AA) - CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, "Kitap özeti okuyanlar, kitap yazanları işten atıyorlar. Fetullah Gülen'i övmek için kitap yazan kişiyi dekan yapıp, aynı okulda Barış Bildirisi'ne imza atanları ihraç ettiler. İşte bunun adı zulüm." dedi.

Usluer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, dün gece yayımlanan KHK ile aralarında 330 öğretim üyesinin de bulunduğu 4 bin 464 kişinin görevlerine son verildiğini söyledi.

Bu öğretim üyelerini muhalif duruşlarından, memleket sevdalarından, birikimlerinden ve kitaplarından tanıdıklarını belirten Usluer, şu ifadeleri kullandı:

"Diploması olanlara bu nefretimiz neden acaba? Kitap özeti okuyanlar, kitap yazanları işten atıyorlar. Fetullah Gülen'i övmek için kitap yazan kişiyi dekan yapıp, aynı okulda Barış Bildirisi'ne imza atanları ihraç ettiler. İşte bunun adı zulüm. Mülkiye, bu ülkenin göz bebeğidir, Cumhuriyetin temelidir. Mülkiyeye kilit vurdular. Ama Mülkiyeyi mülkiye yapan öğretmenleridir, öğretim üyeleridir, öğrencileridir. O öğretmenlerin beynine, diline, kalemine kilit vuramayacaklar."

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ise "Özellikle bu kıyımın Ankara Üniversitesinde Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi ile Siyasal Bilgiler Fakültesinde yaşandığını büyük bir üzüntüyle gözlüyoruz. Bu bir zulümdür. Bu, 1930'lu yıllarda Almanya'da yaşanan Hitler faşizminin Türkiye'ye de bütün ağırlığıyla çöktüğünü göstermektedir." görüşünü ileri sürdü.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da "Bu tablo, sarayın üniversitelere savaş açmasıdır. Sarayın, kendisi gibi düşünmeyen ve referandumda 'hayır' deme olasılığı yüksek herkese savaş açmasıdır. Bu, FETÖ ile mücadele değildir. Şu anda iddiayla söylüyorum, kimi üniversitelerde üniversitelerden atılması gereken kişileri listeleyen FETÖ'cüler vardır." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise son derece üzgün olduğunu belirterek, çok yakından tanıdığı hocalarının ve dostlarının işten atıldığını kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :