CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

"Onlardan (FETÖ) olmadığını ispatlayabilmek için; kamuda ırkçı, mezhepçi ayrımı yaparak, kendini siyasal iktidara, saray rejimini ve tek adama gösterebilmek için yeni oluşturdukları çete ile cadı avı yapılıyor"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Onlardan (FETÖ) olmadığını ispatlayabilmek için; kamuda ırkçı, mezhepçi ayrımı yaparak, kendini siyasal iktidara, saray rejimini ve tek adama gösterebilmek için yeni oluşturdukları çete ile cadı avı yapılıyor." dedi.

Sarıbal, düzenlediği basın toplantısında, 15 temmuz darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsattı.

"Geçmişte Fethullah Gülen; kamuda liyakatın, görevde yükselmenin, tayin yaptırmanın adı idi, ihale almanın en önemli gerekçesi idi." diyen Sarıbal, "15 Temmuz'dan sonra 'FETÖ ile mücadele ediyoruz' diye yeni bir darbe yaptılar, artık tek adam rejimine doğru gidiyoruz." ifadesini kullandı.

CHP'li Sarıbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorunları yaratan bir yapıdan, sorunları çözmesini bekledik. Bu yeni yapı, 15 Temmuz'dan sonra önündeki bütün engelleri kaldırdı, sendikaları darmadağın etti, sadece kendisine yakın sendikalar büyüdü. Memur-Sen'in üye sayısı 13 kat arttı. FETÖ'den dolayı 35 bin memur açıkta, onbinlerce memur atıldı ama FETÖ ile ilişkisi olmayan binlerce insan da atıldı.

Onlardan (FETÖ) olmadığını ispatlayabilmek için; kamuda ırkçı, mezhepçi ayırımı yaparak, kendini siyasal iktidara, saray rejimini ve tek adama gösterebilmek için yeni oluşturdukları çete ile cadı avı yapılıyor. Kendi geçmişindeki FETÖ kültürlerini yok edebilmek için yeni bir cadı avı modeli başlattılar. İşte KHK ile 7 bin 300 insanın ihraç edilmesinin altında yatan gerçek sebep bu. Bursa'da da FETÖ ile hiç alakası olmayan kişiler atıldı. Tasfiyeyi yapan bürokratlar da devletin değil, AKP'nin bürokratları."

Sarıbal, FETÖ ile gerçek mücadeleye Meclisten başlanması gerektiğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :