Çavuşoğlu AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Çavuşoğlu AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Bakan Çavuşoğlu, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğraflar arasından 3 eser için oy kullandı

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Çavuşoğlu, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğraflar arasından 3 eser için oy kullandı.

Haber kategorisindeki fotoğrafları inceleyen Çavuşoğlu, “Birbirinden ilginç, çok anlamlı fotoğraflar var. Çok zorlandık.” dedi. İnsani fotoğrafların bulunduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, Yunanistan'ın İdomeni kasabasında bulunan sığınmacı bir ailenin kendi kurduğu çadırda yeni doğmuş bebeklerini yıkadığı anı yansıtan "İdomeni'de doğan bebek" adlı fotoğrafı seçti.

Çavuşoğlu, foto muhabiri Iker Pastor'un fotoğrafına ilişkin, “Ben en çok bunu beğendim. Tüm zor şartlar altında doğum, yeniden doğuşu, ifade ediyor. Tüm zorluklar içinde doğum, mutluluk var." ifadesini kullandı.

Yaşam kategorisindeki fotoğrafları da inceleyen Çavuşoğlu, Cem Genco'un "Gözyaşı'nın babası için çağrısı karşılık buldu" adlı fotoğrafı için oy kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Suriye'nin İdlib kentinde rejim birliklerine ait savaş uçaklarından atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, sağ el parmaklarını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Mamun Halid Nasır'ın 5 yaşındaki kızının babası tedavi edildiği için yaşadığı mutluluğu yansıtan fotoğrafı seçti.

Spor kategorisini inceleyen Çavuşoğlu, foto muhabiri Burak Akbulut'un "Kenan Sofuoğlu'nun zaferi" adlı fotoğrafı için oy kullandı.

Sofuoğlu'nun Dünya Süpersport Şampiyonası'nın İspanya'da düzenlenen 11. ayağında sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan ettiği yarışın ardından sevincini oğlu Mahir ve eşi Julia Looman ile paylaştığı ana ilişkin fotoğrafı seçen Çavuşoğlu, "Son bir yıl içinde şampiyonluğunu sosyal medyadan da çok gurur duyarak duyurmuştum." dedi.

Çavuşoğlu, "Fotoğrafların hepsi birbirinden anlamlı esasen ama, birini tercih etmek zorundayız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler