Çankırı TSO Başkanı Çelikten FETÖ açıklaması

Çankırı TSO Başkanı Çelikten FETÖ açıklaması

Çankırı TSO Başkanı Çelikten:- "Kanunsuz hiçbir işin içinde bulunmadım, kanunsuz hiç kimse ile görüşmedim. İş dünyasına zarar verecek hiçbir işin içinde olmadım"

- Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hayrettin Çelikten, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına ilişkin, "Kanunsuz hiçbir işin içinde bulunmadım, kanunsuz hiç kimse ile görüşmedim. İş dünyasına zarar verecek hiçbir işin içinde olmadım." dedi.

Çelikten, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, isimsiz bazı şikayetler nedeniyle FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındığını söyledi.

Çankırı'nın küçük bir kent olduğunu ama herkesin birbirine dost olmadığını dile getiren Çelikten, "Son yapılan seçimlerde yüksek bir oy ile başkan seçildim. Rakiplerimiz, sevenlerimiz, sevmeyenlerimiz oldu. Bu kapsamda hakkımızda bazı şikayetler olmuş. Biz de gözaltındayken onları cevaplandırmaya çalıştık." ifadesini kullandı.

Çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığını belirten Çelikten, "Türk adalet sistemine güveniyorum. İnşallah hak yerini bulacak, bundan en ufak şüphem yok. Kanunsuz hiçbir işin içinde bulunmadım, kanunsuz hiç kimse ile görüşmedim. İş dünyasına zarar verecek hiçbir işin içinde olmadım." diye konuştu.

Çelikten, ülke ekonomisinin zarar görmemesi adına suçlu ile suçsuz ayırımının yapılması gerektiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Tahkikatların bir an evvel yapılması ve iş dünyasının sahaya dönüp üretimine, ticaretine devam etmesi, ülke ekonomisinin daha fazla zarar görmemesi adına önemlidir. Ülkemizin milli gelirinin yükselmesi lazım. Ülkenin zenginleşmesi, FETÖ gibi yapılanmaları ortadan kaldıracaktır. Bu tür yapılanmalar fakir aile çocuklarını kandırmaktadır. Bu tür yapıların bir daha barınamaması için ülkemizin zenginleşmesi gerekmektedir. Gelişmiş ülkelerdeki gibi sosyal devlet bütün gereksinimleri karşılamış olursa gelecek günlerde böyle tuzaklarla karşılaşmayız. Devletimizin zenginleşmesi, yatırımların artması gerekiyor. İş dünyasının da bir an evvel motivasyonunun düzeltilerek üretime katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum."

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :