Cammu Keşmir'de Hizbul Mücahidin üyesinin öldürülmesi

Cammu Keşmir'de Hizbul Mücahidin üyesinin öldürülmesi

Bölgede süregelen protestolar nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

ANKARA (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolar nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Hindistanlı yetkililer, protestolar sebebiyle bölgenin merkez camilerinde ibadeti yasaklamasının yanı sıra internet ve telefon bağlantılarına da kısıtlama getirdi.

Güvenlik yetkilileri de dün geç saatlerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından bölge sakinlerine evlerinde kalmaları uyarısında bulundu.

Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani, 8 Temmuz'da güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülmüştü. Olayın ardından başlayan protestolarda 35 kişi yaşamını yitirmiş, 2 bin 500’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Sınır bölgelerinde tedbir amaçlı binlerce polis ve askerin görevlendirildiği belirtildi.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :