Cammu Keşmir'de Hizbul Mücahidin liderinin öldürülmesi

Cammu Keşmir'de Hizbul Mücahidin liderinin öldürülmesi

Protestolarda ölenlerin sayısı 63'e yükseldi

SRİNAGAR (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolarda 4 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.

Emniyet yetkilileri, yaptıkları açıklamada, Srinagar kentinin Aripanthan kasabasında yapılan protestolarda 4 sivilin daha yaşamını yitirdiğini, böylece Wani'nin öldürülmesinden bu yana gerçekleştirilen gösterilerde ölenlerin sayısının 63'e yükseldiğini kaydetti.

Son protestolarda 15 kişinin yaralandığını belirten yetkililer, bunlardan 3'ünün durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade etti.

Gösterilerde şimdiye kadar en az 2 bin sivil ve bin 600 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Cammu Keşmir'in çeşitli yerlerinde sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Hindistan, Müslümanların çoğunlukta olduğu Cammu Keşmir'de yarım milyon asker bulunduruyor. Güvenlik güçleri ile Hizbul Mücahidin arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesinden sonra on binlerce kişi sokaklara dökülmüştü.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında hayatını kaybetti. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler