Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

"Milletimizle beraber, milletimize inanarak, milletimize güvenerek siyaset yapıyoruz. Görevimiz mirasyedi olmak değil. Görevimiz miras olarak aldığımız bu genç cumhuriyeti, Hollanda ile yarıştırmak, miras olarak aldığımız bu genç cumhuriyeti Avrupa ile ya

SAMSUN (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletle beraber, millete inanarak, millete güvenerek siyaset yaptıklarını belirterek, "Görevimiz mirasyedi olmak değil. Görevimiz miras olarak aldığımız bu genç cumhuriyeti Hollanda ile yarıştırmak, miras olarak aldığımız bu genç cumhuriyeti Avrupa ile yarıştırmak, miras olarak aldığımız bu genç cumhuriyeti dünyanın iddialı ülkeleri arasına getirebilmektir." dedi.

Müezzinoğlu, Samsun Balkan Türkleri Mübadele Dernekleri tarafından Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, partilerinin kurulduğu günden beri milletine inanan, milletine güvenen anlayışla siyaset yaptığını, bundan sonra da bu şekilde devam edeceğini söyledi.

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ve her zaman milletin olacağını vurgulayan Müezzinoğlu, "Milletimizle beraber, milletimize inanarak, milletimize güvenerek siyaset yapıyoruz. Görevimiz mirasyedi olmak değil. Görevimiz miras olarak aldığımız bu genç cumhuriyeti Hollanda ile yarıştırmak, miras olarak aldığımız bu genç cumhuriyeti Avrupa ile yarıştırmak, miras olarak aldığımız bu genç cumhuriyeti dünyanın iddialı ülkeleri arasına getirebilmektir. Vasiyet olarak aldığımız cümle, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'. O zaman hep beraber diyoruz ki 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacaktır'. Büyük bir hedef var, o da muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedeftir." ifadelerini kullandı.

Milletten korkarak cumhurun ve cumhuriyetin olamayacağına işaret eden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarıma üzülerek diyorum ki, Atatürk'ün gölgesinde yan gelip yatarak Atatürkçülük olmaz. Atatürk'ten geçinerek Atatürkçülük olmaz. Milletten korkarak cumhur ve cumhuriyet olmaz. Cumhur güçlü ise cumhuriyet de güçlüdür. Bizim medeniyet anlayışımızın özü, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin'dir. Cumhuru yüceltmeden cumhuriyeti yüceltebilir miyiz? O zaman diyoruz ki 'Almanlarla yarışabilir bir cumhur, Hollandalılarla yarışabilir bir cumhur. Saygın, onurlu, geleceğine umutla ve güvenle bakan bir cumhur'. Cumhurdan korkarak cumhuriyet yükselmez. Cumhura güvenerek, cumhurun geleceğe olan hayallerinin, hedeflerinin öncülüğünü yaparak, onun öz güvenini artırarak cumhuriyet güçlenir."

- "Cumhurdan korkarak cumhuriyet güçlenmez"

Müezzinoğlu, son 30 yıldır CHP'nin halktan, cumhurdan korktuğunu, korktuğu için cumhuru da korkutmaya başladığını belirtti.

Rahmetli Atatürk'ün vicdanında veya hayatında korku diye bir cümle bulunmadığına dikkati çeken Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Korku diye, milletten korkma diye bir cümle var mı? İstiklal Marşımız, 'Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' diye başlar ama Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi şimdi 'Cumhuriyet elden gidiyor, korkun. Atatürkçülük elden gidiyor, korkun. Laiklik elden gidiyor, korkun...' Hep korku cümleleri. Neden korkacağız? Bu salonda laiklik elden gidiyor mu? Laiklik var mı? Cumhur var mı? Cumhurun asli unsurları var mı? Cumhuriyet bu salonlarla güçlenir. Korkma bu insanlardan, bu milletin mayası sağlam, bu milletin mayası temiz. Bu milletin tarihi geçmişinden getirdiği, tarihi geleceğe büyük hayalleri, büyük hedefleri var. O nedenle halktan korkarak, cumhurdan korkarak cumhuriyet güçlenmez.

Bunu anlayın. 'Cumhuriyetin kurucusuyuz.' dediğiniz bu siyasi partiye haksızlık etmeyin, ayıp oluyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :