Çad ülkedeki FETÖ okullarını kapatacak

Çad ülkedeki FETÖ okullarını kapatacak

Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Cengiz: - "Çadlı yetkililer örgütün, başkent Encemine'nin 8'inci ve 2'inci bölgelerinde bulunan ilkokul ve ortaokulunu birkaç gün içinde kapatacak"

ENCEMINE (AA) - Türkiyenin Encemine Büyükelçisi Serdar Cengiz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Çad'daki iki okulunun en yakın zamanda kapatılacağını belirtti.

Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ konusunda ülkede haftalardır farkındalık çalışmaları yürüttüklerini ifade ederek, "Çadlı yetkililer örgütün, başkent Encemine'nin 8'inci ve 2'inci bölgelerinde bulunan ilkokul ve ortaokulunu birkaç gün içinde kapatacak." dedi.

Büyükelçi Cengiz, "FETÖ, bu okullarla Çad devletine fayda sağlayacak başarılı öğrenciler yetiştirme vadinde bulunuyor ancak gerçek amaçları, liderleri Fetullah Gülen'e hizmet edecek bireyler yetiştirmek." diye konuştu.

FETÖ mensuplarının 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Türk devletinin önemli mevkilerine kadar sızdığını hatırlatan Cengiz, FETÖ okullarının ne denli tehlikeli olabileceği konusunda Çad Milli Eğitim Bakanlığını uyardıklarını dile getirdi.

Yetkililerin söz konusu okulları en kısa sürede kapatacaklarına ilişkin söz verdiklerini kaydeden Cengiz, bu okullarda eğitim gören binden fazla öğrencinin mağdur olmaması için de önlemlerin alınması konusunda çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Türk hükümeti, darbe girişiminin ardından FETÖ'nün etkin olduğu ülkelerdeki yetkilileri, örgütün tehlikeli olduğu konusunda uyarmıştı. Bu uyarılardan sonra Somali ve Sudan, örgütün okullarını kapatma kararı almış, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir de ülkedeki okulları kamulaştırmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :