" Büyük önderin gölgesine yan gelip de yatıyorlar"

" Büyük önderin gölgesine yan gelip de yatıyorlar"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:- "Bunlar alışmışlar. Büyük önderin gölgesine yan gelip de yatıyorlar. 'Atatürkçülük elden gidiyor' diye de bir nara atıyorlar ve CHP'yi yüzde 20, yüzde 25'lere tıkamışlar. Dünya nereye gidiyor. Gençlerin gele

ADANA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bunlar alışmışlar. Büyük önderin gölgesine yan gelip de yatıyorlar. 'Atatürkçülük elden gidiyor' diye de bir nara atıyorlar ve CHP'yi yüzde 20, yüzde 25'lere tıkamışlar. Dünya nereye gidiyor. Gençlerin geleceği ne olacak, bu ülke dünya ile nasıl rekabet edecek, 'muasır medeniyet seviyesi üzerinde bir hedef bu büyük millete yakışır' diyen Atatürk'ün vasiyetini kim yerine getirecek. Yok öyle dertleri. O gölgeye yan gelip de yatmışlar uyu babam uyu." dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Adana İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, 14 yıllık iktidarlarında yaptıklarının memnun olmayıp daha fazla hizmet etmeye çalıştıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı sistemi için MHP'nin verdiği desteğe teşekkür eden Müezzinoğlu, CHP'nin ise "karşıyım" demekle kalmayıp TBMM'de kürsüyü işgal ettiğini anımsattı.

Kendilerinin milletle ilgili bir kararı anayasa mahkemesine götürmediklerini, belirli güç odaklarına yetki vermediklerini ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Şimdi haksızlık yapmak istemiyorum. 15 gün önce Kılıçdaroğlu, artık baktı ki papuç pahalı, bazı şeyleri yeni yeni fark ediyor ama artık 'milletin hakemliğine gidiyoruz' dedi. E günaydın beyefendi. Demokrasilerde milletin hakemliği üzerinde hakemlik olmaz. Ama o alıştı belli güç odaklarına hakemlik yaptırtmaya. 411 milletvekili 'üniversitelerde başörtüsü yasağı kalksın' diye karar verecek, o, hakemliği anayasa mahkemesine götürdü. Anayasa Mahkemesiyle milletin ümüğünü sıkmayı başardı. Belirli güç odaklarına mesaj vererek milletin ümüğünü sıkacak sistem artık elden gidiyor onun için feveran ediyorlar. Bundan sonra en büyük hakem millet. Çünkü demokrasinin gücü milletten alınır. Demokrasiler en büyük güç millettir. "

Müezzinoğlu, halk oylamasının bir parti seçimi olmadığını, ülkenin geleceğine karşı sorumluluk anlayışıyla bir gayret ve çalışma olduğunu belirtti.

CHP'nin 30 yıldır milleti korkutarak siyaset yaptığını ifade eden Müezzinoğlu, "Cumhuriyet elden gidiyor milleti korkutuyorlar, laiklik elden gidiyor, milleti korkutuyorlar, işte Atatürkçülük elden gidiyor, milleti korkutuyorlar. Zannediyorlar ki bu millet korkak. Bu millet korkak değil cesur. 1919' unutuysan 15 Temmuz'u gör, milletin nasıl cesur olduğunu gör." ifadesini kullandı.

- "Laiklik güçleniyor"

Müezzinoğlu, "milletin cumhuriyet elden gidiyor" diye korkutulamayacağını, kendilerin tam aksine güçlü bir cumhur, güçlü bir cumhuriyet anlayışıyla hareket ettiklerini aktararak "İşte bu salonda laikliğin ta kendisi var. Herkes inancını özgürce yaşayabilmek ve onun güvenini duyabilmek laikliğin sorumluluğudur. Yoksa birinin diğerine müdahale edip öbürünü farklı gören bir anlayış, laiklik olmaz. O diktatörlük olur, faşizm olur, o ideolojik tutuculuk olur. Dolayısıyla laiklik elden gidiyor değil, tam aksine laiklik güçleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Atatürkçülük elden gidiyor söyleminde karşı kendisini seçim bölgesi olan Trakya ve Marmara Bölgesi'nde CHP'li arkadaşlarına "Atatürk'ün gölgesine yan gelip de yatmaktan vazgeçin." dediğini belirten Bakan Müezzinoğlu, "Bunlar alışmışlar. Büyük önderin gölgesine yan gelip de yatıyorlar. 'Atatürkçülük elden 'gidiyor' diye de bir nara atıyorlar ve CHP'yi yüzde 20, yüzde 25'lere tıkamışlar. Dünya nereye gidiyor. Gençlerin geleceği ne olacak, bu ülke dünya ile nasıl rekabet edecek, 'muasır medeniyet seviyesi üzerinde bir hedef bu büyük millete yakışır' diyen Atatürk'ün vasiyetini kim yerine getirecek. Yok öyle dertleri. O gölgeye yan gelip de yatmışlar uyu babam uyu." ifadesini kullandı.

- "Kılıçdaroğulları çıkar' diye korkudan 'hayır' dedirtmeye çalışıyorlar"

Müezzinoğlu, 18- 25 yaş arasında 8 milyon gencin olduğunu, bunların seçme iradesi varken seçilme haklarının halen olmamasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllardır gençlerin seçilme yaşını 18'e düşürülmesini söylediğini anımsatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sokaklardan bu genç yaşında çıkan, şahit olduğumuz için söylüyoruz Recep Tayyip Erdoğan buralardan çıktı. Biz şimdi istiyoruz ki buralardan, bu milletin Recep Tayyip Erdoğanları çıksın. Ama onlar 'Kılıçdaroğulları çıkar' diye korkudan belki 'hayır' dedirtmeye çalışıyorlar. Merak etmeyin sizin de yarın, öbür gün bu ülkenin cumhurbaşkanlığına, bakanlığına önerebileceğiniz gençleriniz sizin de var. CHP'li gençlerimiz de var. İnanın onlara, güvenin onlara. Onların önünü kapamayın açın."

- "İki yılda emeklilik yok"

Müezzinoğlu, Kılıçdaroğlu'nun dün Sakarya'da yaptığı konuşmada "18-19 yaşında kendi çocuklarını milletvekili yapacaklar" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını, yalan olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun "2 yılda milletvekili emeklisi yapacaklar" da dediğini aktaran Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"2 yılda emeklilik bir tane örnek gösteriyorsan Sayın Kılıçdaroğlu, sen SGK başkanlığı da yaptın. SGK başkanıyken de ülkenin ne halde olduğunu bu millet biliyor. Bir tane örnek varsa ben şimdi burada di̇yorum şu anda bakanlığı da milletvekilliği de hepsini bırakıyorum. '2 yılda emekli olma' diye bir şey yok, yalan söyleme, milleti kandırma, milleti akılsız zannederek millete hakaret etme. Milletin aklıyla alay edecek bir tavra bizim duyarsız kalmamız mümkün değil. Arkadaşlar bugün bazen emekli kardeşlerimiz bize geliyor 'yaşa takılanlar ne olacak' diyor. Milletvekili arkadaşlar da geliyor yaşa takılıyor. Milletvekili arkadaşım yaşa takılıyor, takılacak. Vatandaşım takılıyorsa o da takılacak. Milletvekilimiz, 'Ben milletvekili oldum. 2 yılı da doldurdum. Dolayısıyla emekli olacağım', yok öyle bir şey. Buna rağmen yani̇ ne di̇yeyi̇m. Yalan söylüyor."

Müezzi̇noğlu, Kılıçdaroğlu'nun geçti̇ği̇mi̇z günlerde "Bu si̇stemde başbakan ve cumhurbaşkanı farklı partilerden seçilecek kavga edecek, kaos olacak bunu millete anlatmıyorlar" dediğini anımsatarak "Sayın Kılıçdaroğlu o işte bugün yaşadığımız milletin 50 yıldır yaşadığı sıkıntı bu. 16 Nisan'da bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız. Henüz fark etmemiş ama yeni yeni fark ediyor. Günaydın diyoruz." şeklinde konuştu.

- Avrupa'da halk oylaması etkinliklerine izin verilmemesi

Müezzinoğlu, bir gazetecinin "şimdiye kadar seçim çalışmalarında Avrupa'da bir engelleme olmadı. Son dönemde bu yönde kararlar alınıyor. Bu kararların halk oylaması ile ilişkisi var mı, neden bu kararlar alınıyor?' sorusuna, bu konunun seçim boyutunda ilk defa karşılarına geldiğini söyledi.

Daha önce Avrupa'da dostluk ilişkileri güçlü olan bazı ülkelerin son 3-4 yıldır ülkenin 2023 hedeflerinden, istikrarlı bir ülke olmasından, her geçen gün büyüyen ve güçlenen bir ülke olmasından, bölgesinde güçlü bir ülke olmasından rahatsız olduklarını ifade eden Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"3-4 yıldır bazen ekonomik anlamda bazen hukuksal anlamda bazen sisteme yapılan müdahalelere destek olma anlamında Gezi olaylarından bu yana hep arka planda ya organize ediyorlar ya organize olanlara yardımcı oluyorlar. Neden Türkiye eski Türkiye olsun. Onlar da Türkiye eski Türkiye olsun istiyorlar. Eski Türkiye iki de bir onların kapısına ceket ilikleyip de giden bir Türkiye. 'Siz ne derseniz biz yaparız' diyen bir Türkiye. IMF kapısı önünde borç dilenen bir Türkiye. 'Sizinle rekabet edeceğim' diyen bir Türkiye değil. 'Dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi olacağım' diyen bir Türkiye değil. 'Dünyanın en büyük havaalanını yapacağım' diyen iddialı bir Türkiye değil onlar eski Türkiye'yi istiyorlar."

- "Bugün o kaçakların çoğunluğu bu ülkelerde misafir ediliyor"

Bakan Müezzinoğlu, bu davranışların yalnız son dönemde siyasi çalışmalarla ilgili yapılmadığını, 2-3 yıldır bir çok konuda terör örgütlerine destek boyutuyla yapıldığını aktararak "Bakınız FETÖ'cüler, bugün o kaçakların çoğunluğu bu ülkelerde misafir ediliyor. Bize, oralarda bakanlarımıza konuşma hakkını engelleyenler, FETÖ'den kaçanlar, bu ülkenin hukukundan kaçanlar oralarda elini koluna sallayarak geziyorlar. Bütün bunlar bu milletin gözünden kaçmıyor." ifadesini kullandı.

Milletin bir hedefi olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla onlar rahatsızlıklarını nasıl ısrar ederlerse etsinler ama bu tablo, 'demokrasiyim' diyen, güçlüyüm diyen Almanyayı küçültmüştür. Dünya gözünde Almanya'yı küçültmüştür. Türkiye'den korkan Türkiye'nin bir bakanının bir hükümet icraatını orda kendi vatandaşlarıyla paylaşma iradesinden korkan bir anlayış, çok böyle demokrat falan da olmadığını görüyoruz. Ama biz yolumuza devem edeceğiz."

Daha sonra Müezzinoğlu, Mısır Çarşısı'ndaki esnafı ziyaret etti, müzik aletleri satan bir iş yerinde iş yeri sahibinin çaldığı bağlamayı dinledi.

Yol üzerinde bir gençle sohbet eden Müezzinoğlu, "Okuyor musun çalışıyor musun" sorusuna "çalışıyorum" diye cevap alması üzerine sigortalı olup olmadığını sordu.

Gencin olumlu cevap vermesi üzerine Müezzinoğlu, gülerek "O zaman ismini soyadını ver sigortanı kontrol edeyim" diyerek espri yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler