Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında, Dünya Türkmenler Birliğince Adana'da düzenlenen mevlid-i şerif programıyla anıldı

ADANA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Dünya Türkmenler Birliğinin Adana'da düzenlediği programla anıldı.

Ahmet Yesevi Otağında düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı.

Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen, burada yaptığı konuşmada, yedi düvelden Türkiye'ye saldırı olduğunu, geçmişte Gazi Mustafa Atatürk'e de aynı saldırıların yapıldığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Myanmar'da, Suriye'de, Irak'ta dünyanın dört bir yanında, yani nerede mazlum varsa orada beklendiğini vurgulayan Demirdüzen, şöyle devam etti:

''Çünkü Türk, mazlumlar için beklenen demektir. Bugün devletimizi çeşitli badirelerden kurtaran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da ak sakallı Türkmen beyleri, ak saçlı Türkmen anaları ve bacıları, Toroslar da elini açıp beş vakit dua ediyor çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti İslam'ın son kalesidir. Bu vesileyle devletimizin kurucusu ebedi Türkmen Beyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle ve minnetle anıyoruz."

Programa, AK Parti Adana milletvekilleri Tamer Dağlı ve Fatma Güldemet Sarı, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Geleneksel Türkistan pilavının ikram edildiği program dualarla sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :