"Bugün mücadele etmezsek  HİÇ KİMSE LÜKS EVLERİNDE OTURAMAZ"

"Bugün mücadele etmezsek HİÇ KİMSE LÜKS EVLERİNDE OTURAMAZ"

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk istihdam seferberliği kapsamında "Burada ,İş Var" sloganı ve gündemdeki bazı başlıkları Memleket'e değerlendirdi

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk istihdam seferberliği kapsamında "Burada ,İş Var" sloganı ve gündemdeki bazı başlıkları Memleket'e değerlendirdi. Zor zamanlarda bütün zorlukları paylaşmalıyız diyen Selçuk Öztürk, kendisi hakkında da "Kısa vadede siyaset yapmayacağım" açıklamasında bulundu.

selcuk-004.jpg

İstihdam seferberliğini gazetemize değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Geçtiğimiz Ağustos ayından itibaren ülke ekonomimiz zorlu bir süreçten geçmektedir. Kısa vadede bitmeyeceğini öngördüğümüz bu süreçte işadamları olarak oturup ağıt yakmak yerine şehrimiz ve Ülkemizin daha ileriye gitmesi için birlikte mücadele edeceğiz. Hep beraber çalışarak Türkiye’yi eskisinden çok daha güçlü hale getireceğiz. Ocak ayında Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile İstihdam Seferberliği başladı. Meclis ve Meslek Komiteleri üyelerimizin başlatılan istihdam seferberliğine, daha önce de olduğu gibi en etkili şekilde katılım sağlayacağına ve kampanyanın tüm üyelerimize duyurulmasına katkı vereceklerine yürekten inanıyorum” dedi. 

ozturk-konya-mersin-treninin-acilen--(1)-001.jpg

BİR FEDAKÂRLIK DAHA İSTİYORUZ

Selçuk Öztürk, "Güzel bir teşvik ve bu teşviki kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bir paylaşım istiyoruz. Tüm işverenlerimizin maksimum oranda istihdam sağlamalarını istiyoruz. Zira işsizlik oranları artarsa bunun toplumsal yansımaları çok daha ağır olacaktır. Bu noktada hepimiz elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Bizim işverenimiz gerçekten çok fedakârdır. Ama onlardan bir fedakârlık daha istiyoruz." ifadesini kullandı.

HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

İstihdam seferberliği hakkında ayrıntıları da paylaşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, "Konya için bir hedef yok ama şu anda güzel gidiyor. Bir aksilik olmazsa şu ana kadar gelen rakamlar bize beklentilerimizi karşılayacak gibi görünüyor. Ben hep inandıklarımı söyledim yine samimi olarak konuşayım; Sanayici olarak da hizmet sektörü olarak da işimiz çok kolay değil. Çok ciddi bir ekonomik zorluktan geçiyoruz. Açık yüreklilikle de söyleyeyim; Bu durum çok kısa da sürmeyecek. En az 6 ay ya da 1 yıl gibi bir süre bu süreci yaşayacağımızı söylemek doğru olur. Tamam, çok ciddi bir kırılma yaşadık ama Ekim ve Kasım ayına baktığımızda çok yavaş da olsa bir düzelme var. Lakin insanlar "2018 Haziran'daki durumumuza ne zaman döneceğiz?" diyorlarsa, o biraz zaman alacak diyorum. Türkiye ekonomisi çok ciddi bir yara aldı. Şu anda yaptığımız şey kanamayı durdurmak. Konya bağlamında ihracat yapan firmalarda problem yok. Onun haricindeki bütün sektörlerde bir daralma var. Ama bu zorluğu atlatabilmek için de mücadele etmemiz gerekiyor. Olumlu durumdan hepimizi faydalandık şimdi olumsuz bir durum var ve hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bu bir mücadele ve bu mücadeleyi ülke için vermek zorundayız.  Bugün bu mücadeleyi vermezsek yarın işsizlik oranları yüzde 20'leri bulduğunda bu mücadeleyi veremeyiz. O zaman hiç kimse lüks evlerinde oturamaz. 1 Milyon liralık arabasına da binemez. Eğer işsizlik yüzde 20'yi bulursa Meram'daki lüks villalarda oturamazsınız, lüks AVM'lerde gezemezsiniz. Şu anda bu mücadeleyi ülkemiz ve şehrimiz için verirsek kendimize de faydası olacak. Yeterince işiniz olmadan bir insanı daha istihdam edebilmek kolay değil ama bu sıkıntıları paylaşarak atlatacağız." şeklinde konuştu.

ozturk-2019’da-konya.jpg

YABANCI SATIN ALMALAR İLE AÇIĞI KAPATACAĞIZ

Bugün başlayacak olan Konya Tarım Fuarı'na da değinen Selçuk Öztürk, "KTO olarak yurtdışından yatırımcıları Konya'ya davet ediyoruz. Konya, ekonomik anlamda Türkiye genelinden daha iyidir. Bizde sanayi, tarım, turizm var.  Bu yıl Tarım Fuarı'na 400 bin ziyaretçi gibi ciddi bir hedef koyduk. Tahminim 300 civarında yatırımcıyı Konya'ya getirebilme hedefindeyiz. Tarım sektörü alanında üreticilerimizde ciddi bir alım gücü sıkıntısı var. Biz de bunu yurtdışı satışları ile kapatmayı hedefliyoruz. Özellikle yabancı satın almalar açısından fuarın iyi geçeceğine inanıyorum." dedi.

KISA VADEDE SİYASET YAPMAYACAĞIM

'Konya'daki bütün seçimlerde anlayamadığım bir şekilde ismim gündeme geliyor' ifadesini kullanan Selçuk Öztürk, "Bunu şehrin vefası olarak yorumlamak gerekiyor. Bir kere siyaset yapma düşüncem yok. Ben siyaseti bir şekilde mecbur kaldığım için çok kısa bir süre yaptım. Biliyorsunuz 6-8 aylık MKYK görevim oldu. Onun haricinde siyasi bir beklentim, çalışmam, siyaset düşüncem yok. Ayrıca ben Ticaret Odası Başkanlığı seçimlerini yeni yaptım. TOBB Başkan Yardımcılığı görevini de yeni üstlendim. Eğer siyaset yapacaksam benim bu seçimlere girmemem lazımdı. Üyelerden KTO başkanlığı için oy istedim. Eğer siyaset yapacaksam benim aday olmamam lazımdı. Piyasadaki sıkıntılardan bahsediyoruz. Bu ekonomik zorluğu bir kenara bırakıp, siyaset mi yapacağım? Bir de bu ülkedeki herkes siyaset yapmak zorunda değil.  Ben böyle daha iyiyim yani daha iyi bildiğim işimi yapıyorum. Ben şehrime ve ülkeme bu alanda en iyi katkıyı yapabildiğime inanıyorum. Kısa dönemde siyaset yapma gibi bir düşüncem yok. Bu, ömür boyu siyaset yapmayacağım anlamına gelmez ama kısa vadede siyaset düşüncem yok. Talep geldi mi? derseniz her dönemde talepler gelir. Milletvekilliği seçimlerinde, yerel seçimlerde ya da diğer oluşumlarda bizim gıyabımızda ya da bizzat talepler gelmiştir, gelir. Bunu da şehrin vefası olarak görmek lazım. Bu çok normaldir. Bana gelen taleplere de şu anda siyaset düşüncem yok cevabını da verdim. Şunu çok net söylüyorum; Kısa vadede siyaset yapmayacağım." diye konuştu.

M. Ali Elmacı-Memleket

 

Etiketler :