Bu araç rekor kırdı

Bu araç rekor kırdı

“Pikes Peak” yokuş tırmanmada ev rekoru kırdı

YOKOHAMA’nın Toyota Motorsport GmbH ile ortaklığı, hafta sonu ABD’de gerçekleşen “Pikes Peak” Yokuş Tırmanma etkinliğinde yeni bir rekor getirdi. Japon sürücü Fumio Nutahara’nın olağanüstü bir  performans sergileyerek, Elektrikli araç (EV) kategorisini rekor kırıp kazanması ile birlikte ADVAN A048 lastiklerinin güvenilirliği de bir kez daha kanıtlandı. Yüksek performanslı TMG elektrikli güç aktarım mekanizmasına sahip olan TMG EV P002 yarış aracını kullanan sürücü Nutahara, 10 dakika 15.380 saniyelik bir zamana imza attı ve
19.99 km’lik parkurda elektrikli araçlar için yeni bir rekora ulaştı.

Bölgede çıkan yangınlar nedeniyle bu yazın başlarında ertelenen ve geçtiğimiz hafta sonu Colorado eyaletinde düzenlenen etkinlik, dünyanın en zorlu motor sporu yarışlarından biri olarak değerlendiriliyor. Bu yılki yarışta en yüksek sayıda katılımcıya ulaşıldı.

Colorado’nun dağlık bölgesinde 2862 metre yükseklikte başlayan yarışta, 4301 metrelik zirveye kadar yarışan katılımcılar, keskin virajlardan oluşan 20 kilometrelik bir parkuru tamamlıyorlar. Tırmanış esnasındaki virajlar ve dönüşlere ek olarak, yolda ilerlerken hava koşulları da çok hızlı değişiyor ve sürücülerin direncini test ediyor. Bu yüzden bu zorlu parkurda başarıya ulaşmak için,
teknolojik ilerlemelerle birlikte teknik beceriler de büyük önem kazanıyor ve ekipler bunlar arasında en mükemmel dengeye ulaşmaya çalışıyorlar. YOKOHAMA ve Toyota Motorsport GMBH ortaklığında Japon sürücü Fumio Nutahara bu yıl bu dengeyi sağlayıp en büyük başarıya ulaşarak rekoru göğüsledi.

YOKOHAMA, rekora ulaşan ADVAN A048 lastiklerinin yanı sıra, “Yokohama Takımı EV Yarışı” ve portakal yağı bileşen teknolojisini içeren en yeni çevre dostu teknolojilere sahip yakıt verimliliği sağlayan BluEarth lastik serisinin yeni ürünü BluEarth-A lastikleri ile donatılmış eşsiz EV yarış aracı ile de etkinlikte yer aldı. BluEarth renkleri ile boyanan EV aracı, off-road ralli dünyasının yetenekli sürücülerinden İkuo Hanawa tarafından kullanılırken, EV kategorisinde övgüye değer 5. sırayı almayı da başardı.

Bu "yarış", YOKOHAMA’nın “çevre, insan ve sosyal yaşam dostu” teması altında dünya ile paylaşmak istediği BluEarth konseptine dayanan çok sayıda çevre faaliyetinden sadece biri konumunda. Bu yıl, YOKOHAMA’nın yarışa katıldığı dördüncü yıl. 2010 ve 2011’de, takım EV kategorisinde eski rekoru geliştirerek muhteşem bir başarı elde etti. YOKOHAMA, dünyanın en ikonik zirve tırmanma yarışına katılarak, çevre dostu ve yakıt verimliliğine sahip lastiklerini geliştirmeyi, daha fazla araştırmayı ve performansın sınırlarını zorlamayı amaçlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler