BMW’nin önden çekiş konsepti

BMW’nin önden çekiş konsepti

Bavyeralı şirket hibrit konseptiyle, gelecekte çıkaracağı önden çekişli modellerin ön izlemesini sundu.

BMW Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtacağı ön tekerlekten çekişli konsept otomobille, yakında çıkacak önden çekişli araç yelpazesi hakkında fikir verecek.

Yüksek tavanlı Concept Active Tourer aynı zamanda Mercedes-Benz B Sınıfı'nın gelecekteki potansiyel bir rakibine de bakış sunuyor.

Aracın platformu bir sonraki nesil Mini'nin de temelini oluşturacak.

Şirket yaptığı açıklamada bu konsept aracın, BMW'nin üst seviye küçük ve kompakt otomobil segmentinde bir model portföyü geliştirmesinde "kilit bir bileşen" oluşturacağını, bu segmentte yüzde 5'e varan yıllık büyüme oranlarının beklendiğini belirtti.

Dört tekerlekten çekişli konsept, prizden şarj olan hibrit aktarma organları barındırıyor.

BMW'nin yeni 1,5 litrelik üç silindirli benzinli motoru ön tekerlekleri, elektrikli bir motor da arka tekerlekleri tahrik ediyor.

BMW konseptin, kabin hacmi ve yüksek bir oturma pozisyonuna sahip, işlevsel ve çök yönlü araca ihtiyaç duyan aileleri cezbedecek bir araç olduğunu söyledi.

BMW otomobilin 2670 mm'lik uzun dingil açıklığının, yüksek tavan hattının ve kompakt enine motorunun iç kısmın çok ferah olmasına imkan tanıdığını ifade etti. Tasarımda, ön ve arka tekerleklerin aracın köşelerine doğru konumlandırılması, iç kısımdaki yerin daha da arttırılmasına yardımcı olmuş.

Konsept 200 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor ve 100 km/s'ye 8 saniyeden kısa sürede hızlanıyor.

BMW ortalama yakıt tüketiminin 100 kilometrede 2,5 litreden az, CO2 emisyonununsa kilometrede 60 gramdan düşük olduğunu söyledi.

Konsept sadece elektrik gücüyle yol aldığında 30 kilometreden fazla menzile sahip.

BMW'nin şirket içinde UKD adıyla bilinen önden çekişli platformu, BMW ve Mini markaları için dokuza kadar modelin temelini oluşturacak.

Bu platform otomobil yapımcısının geçen yıl 1,67 milyon olan yıllık satışlarını 2020 itibariyle 2 milyona çıkarma planlarının kilit bir parçasını oluşturuyor.

Gelecek yılın sonlarında çıkacak yeni Mini ve 2018'de çıkacak bir sonraki BMW 1 Serisi bu konseptle ön izlemesi sunulan önden çekişli platformu kullanacak. Yeni nesil 1 Serisi'nde motorun gücü arka tekerlekler yerine önden aktarılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler