BMW Z2 geliyor

BMW Z2 geliyor

BMW Z2, roadster yavaş yavaş aydınlanmaya başlıyor

Son zamanlarda BMW Z2 modeli ile ilgili olarak pek fazla haber ile karşılaşmamıştık ancak araca ait yeni detayların su yüzüne çıkmasıyla, merakla beklediğimiz roadster yavaş yavaş aydınlanmaya başlıyor.

ÇEKİŞ SÜRÜŞ SİSTEMİ

Hazırlanan raporlara göre BMW firmasının taban modeli olarak Z3 ile aynıstandartlara sahip bir araç tasarlamaya başladığı, güvenilir bir kaynak tarafından doğrulanmış durumda. Bu kaynağa göre henüz plan aşamasında olan aracın boyutları Z3'ün boyurları ike aynı olacak ancak Z2 modelinde UKL platformuna giren önden çekiş sürüş sistemi mevcut olacak.

Maliyeti düşük tutmak üzere, aracın yeni nesil MINI Coupe ve Roadstermodellerinin yanında geliştirileceği düşünülüyor. Bunun yanı sıra alıcı ve meraklılarının cebini yakmak istemeyen BMW Z2, Z4 modelininkine benzer katlanır hardtop tavan yerine daha ucuz bir yola giderek kumaş bir tenteye sahip olacak.

 

Müstakbel aracın motor opsiyonları ise halen kapalı bir kutu denebilir. Ancak söylentilere kulak asacak olursak, ünlü Alman oto üreticisi Bayerische Motoren Werke firmasından oldukça kısıtlanmış bir benzin ekipmanı bekleyebiliriz. Söylentiler arasıdna birde M Performans paketinin varlığından söz ediliyor. Eğer bu iddalar gerçeğe dönüşürse, Z2'nin bu versiyonu dört çeker sürüş sisteminin yanı sıra turbo destekli 2.0 litrelik motora sahip olacak. Bu veriler altında ise BMW'nin yeni modelinden 300 beygir gibi bir toplam güç beklememiz yanlış olmaz.

BMW Z2 modeli, taban model olarak 15,000 Avro gibi uygun bir anahtar teslim fiyatı ile 2015 yılında resmi olarak duyurulabilir.