Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

"Sanayi sitelerimizi taşıyacağız, yeni OSB'ler ve endüstri bölgeleri kuracağız. Bütün amacımız Türkiye'yi sanayisi ile büyüyen, Türkiye'ye sıçrama yaptırtabilen bir düzenleme yapmaktı. Bunu başardığımızı düşünüyorum"- "(Üretim Reform Paketi'nde bulunan ze

DÜZCE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi'ne ilişkin, "Sanayi sitelerimizi taşıyacağız, yeni OSB'ler ve endüstri bölgeleri kuracağız. Bütün amacımız Türkiye'yi sanayisi ile büyüyen, Türkiye'ye sıçrama yaptırtabilen bir düzenleme yapmaktı. Bunu başardığımızı düşünüyorum." dedi.

Partisinin Kaynaşlı İlçe Teşkilatınca düzenlenen iftar programına katılan Özlü, burada yaptığı konuşmada, Düzce ve Kaynaşlı'da yapılan projelerden bahsetti.

Programın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Özlü, Üretim Reform Paketi'nin önemli bir paket olduğunu söyledi.

Paketin 76 maddeden oluştuğunu anımsatan Özlü, şöyle konuştu:

"Zeytinlikler konusu sadece bu maddelerin iki tanesiydi, onun dışında 74 madde vardı. Komisyonda da genel kurulda da birtakım ilaveler oldu, 100 maddeyi geçti. İçerisinde üniversite kurulumları geldi, birtakım vergisel indirimler geldi. Türkiye'deki üreticilerin, sanayicilerin önünü açacak olan çok değerli bir maddedir. Önümüzdeki günlerde bunları tek tek anlatacağım. Sanayi sitelerimizi taşıyacağız, yeni OSB'ler ve endüstri bölgeleri kuracağız. Bütün amacımız Türkiye'yi sanayisi ile büyüyen, Türkiye'ye sıçrama yaptırtabilen bir düzenleme yapmaktı. Bunu başardığımızı düşünüyorum."

Bir gazetecinin kanun dışı bırakılan zeytinlikler konusunu sorması üzerine Özlü, şunları kaydetti:

"Üretim Reform Paketi'nin içerisinde iki madde. Burada, düşündüğümüz bazı bölgeler vardı, Güney Marmara, Balıkesir Bandırma gibi. Bu bölgelerde endüstri bölgesi kurmak istiyorduk. Şu anda kurmaya mani engel bir durum söz konusu değil. Olsa iyi olurdu, olmaması da bir sıkıntı değil. Fakat, mevcut kanun, yani zeytincilikle ilgili kanun 1939 yılında çıkmış bir kanundur. 1995 ve 2008'de kısmi revizyon görmüş bir kanun. Bu kanun ihtiyaçları karşılamıyor. İhtiyaçlar karşılanmadığı ve ihtiyaçlar ortada durduğu sürece bu tekrar gündeme gelebilir. Ancak bizim Meclisten geçen pakette çok önemli yapacağımız işler var, bunlara yoğunlaşacağız."

Özlü, programın ardından kent merkezindeki bir alışveriş merkezini ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :