Bilgisayar Oyunu İçin Polise Gitti

Bilgisayar Oyunu İçin Polise Gitti

Koronavirüs nedeniyle evinde kendini uzun süredir izole edip bilgisayar oyunuyla vakit geçiren Nasuh Yıldırım, hackerların kurbanı oldu. Bütün emeklerim mahvoldu. ‘Karakterine ne oldu’ diyenlere de ‘soyuldu’ diyorum. Rezil oldum” dedi.

Antalya’da yaşayan 24 yaşındaki Nasuh Yıldırım, yeni tip koronavirüs sonrası evinde izole yaşam sürmeye başladı. İşi dışında sokağa gerekmedikçe çıkmayan Yıldırım, evde zaman geçirebilmek için bilgisayar oyunlarıyla vakit geçiriyordu.

Yaklaşık 3 ay önce başladığı savaş konulu bir bilgisayar oyununa bin lira ödeme yaparak ‘Dwann’ isimli sanal karakterini geliştiren Yıldırım, bir gün hesabına girdiğinde, başka bir kullanıcıdan yasa dışı oyun oynadığına ve bu sebepten ötürü banlanacağına yönelik bir mesaj aldı.

Oyuna ait olmayan ancak benzer şekilde hazırlanmış başka bir web sitesine Yıldırım’ı yönlendiren kişiler, ardından kullanıcı bilgilerine ulaştıkları Yıldırım’ın hesabına girerek sanal karaktere ait bütün eşyaları kendi hesaplarına aktardı.

Kısa süre sonra hesabına giren Yıldırım, sanal karakterini soyulmuş halde görünce soluğu Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde aldı. Yıldırım, şahıslar hakkında şikayetçi oldu.

‘Hacker memo’: ‘Oyundan atılacaksın’ diyerek kandırmışlar
Evinde izole yaşam sürerken, bilgisayarda oyun oynayarak vakit geçirdiğini söyledi.

elin-musk-001.jpg

Yıldırım, şüphelilerin bulunması için şikayetçi olduğunu belirterek, karakterinin eşyalarını geri almak istediğini de sözlerine ekledi.