Beynindeki tümör burun deliklerinden çıkarıldı

Beynindeki tümör burun deliklerinden çıkarıldı

Almanya'da yaşayan gurbetçi kadının beynindeki tümör, Kayseri'de navigasyon cihazıyla 3 boyutlu olarak görüntülenerek, burun deliklerinden alındı - Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Göçmez: - "Eskiden bu tür ameliyatlar ya açık ya da diş üzerinden ve buru

KAYSERİ (AA) - Almanya'da yaşayan gurbetçi kadının beynindeki tümör, Kayseri'de gerçekleştirilen ameliyatla burun deliklerinden çıkarıldı.

Özel bir hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya’da yaşayan 3 çocuk annesi Hanife Yurttaş, (44) şiddetli baş ağrıları ve ani görme kaybı yaşadı.

Beyninde hipofiz bezi tümörü olduğu belirlenen Yurttaş, bir yakınının tavsiyesi üzerine Kayseri'ye gelerek bu konudaki çalışmaları ile tanınan beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Göçmez’e başvurdu.

Göçmez ve ekibi tarafından gerçekleştirilen endoskopik ameliyatta, navigasyon cihazıyla 3 boyutlu olarak görüntülenen tümör, burun deliklerinden girilerek başarılı bir şekilde çıkarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hanife Yurttaş, beynindeki tümör nedeniyle zor günler geçirdiğini ancak kısa sürede sağlığına kavuşmasının kendisine moral kattığını belirterek, "Nisan ayında teşhis konulduktan sonra hiç vakit kaybetmeden eşimle araştırmaya başladık. Almanya’da bu tür ameliyatları yapan cerrahlara ulaşmak çok zordur. Zaten görme kaybı ve baş ağrılarım başlamıştı. Türkiye’deki bir yakınım sayesinde Doç. Dr. Cüneyt Göçmez’e ulaştık. Yapılan kapalı beyin ameliyatı ile sağlığıma tekrar kavuştuğum için çok mutluyum. Hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Cüneyt Göçmez ise ameliyat süreci ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Pür Endoskopik Endonasal Transsfenoidal adı verilen ameliyat tekniği sayesinde tümörü çok net bir şekilde görebiliyoruz. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatta, burun deliğinden girilerek tümörün olduğu bölgeye ulaşıyoruz. Operasyon tamamen kapalı bir şekilde gerçekleşiyor. Kesinlikle dıştan bir kesi yapılmadığı için enfeksiyon riski düşük oluyor. Eskiden bu tür ameliyatlar ya açık ya da diş üzerinden ve burun içerisine yapılan kesilerle gerçekleştirilirdi. İyileşme süresini uzatan bu yöntemler genellikle kullanılmıyor. Bu cerrahide kullanılan 3 boyutlu görüntülemeye izin veren navigasyon teknolojisi önemli bir konfor sağlıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler