Berberler Haziran'da açılabilir

Berberler Haziran'da açılabilir

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında berberlerin ve kuaförlerin süreli olarak kapatılmasına karar verilmişti. Bilim Kurulu üyesi Levent Yamanel konuyla ilgili son açıklamayı yaptı.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesinin akabinde alınan tedbirler arasında çok temasın olduğu berberler ve kuaförlerin geçici olarak kapatılması vardı.

Bazı müşterilerini kaçak olarak traş eden ve cezaya maruz kalan berberler ve traş olmamaktan sıkılan vatandaşların kafasındaki sorunun cevabını Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel verdi.

Türkiye'de Bakanlar Kurulu'nun Bilim Kurulu'nun tavsiyesiyle berberlerin koruyucu maskeyle vatandaşları traş edebileceği konuşuluyordu ancak böyle bir konunun hükümetin gündemine gelmediği ortaya çıktı.

Bilim Kurulu üyesi Yamanel, esnafın zor durumda olduğunun farkında olduklarını belirterek meslek grubunun işyerlerini en kısa zamanda açması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek Mayıs ayı içerisinde berberlerin açılmasının imkansız olduğunu ancak Haziran ayında faaliyetin başlamasının daha sağlıklı bir karar olduğunu dile getirdi.

Yamanel, karar çıkması durumunda berber ve kuaförlerin maskeyle hizmet vermesi gündeme gelebileceğini de ilk kez söylemiş oldu.

Etiketler :