Belçika'da Selçuklu ve Osmanlı Tarihi dersi

Belçika'da Selçuklu ve Osmanlı Tarihi dersi

Yunus Emre Enstitüsü ve Belçika Gent Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde verilen Selçuklu ve Osmanlı Tarihi dersleri sertifika töreni yapıldı

GENT (AA) - Belçika'da, Brüksel Yunus Emre Enstitüsü ve Belçika Gent Üniversitesi arasındaki işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen Selçuklu ve Osmanlı Tarihi dersi katılımcılarına sertifikaları verildi.

Üniversitede yapılan sertifika törenine, Türkiye'nin Anvers Başkonsolosu Metin Ergin, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Gent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Anne de Paepe, Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz, Belçikalı ve Türk akademisyenlerin yanı sıra Türk tarihine ilgi duyan çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Enstitü Başkanı Ateş, iki kurum arasında imzalanan işbirliği protokolünün ardından üniversite bünyesinde akademik seminerler düzenlendiğini, üniversite dışında ise konserler, konferanslar ve sergiler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ateş, Yunus Emre Enstitüsü Türkoloji Projesi kapsamında gerçekleştirilen Selçuklu ve Osmanlı Tarihi dersi ve sertifika programı ile işbirliğinin farklı bir boyuta taşındığını, her iki kurumun da hedef kitlesine hitap eden verimli bir çalışma gerçekleştirildiğini kaydetti.

Rektör Paepe ise Gent'te çok sayıda Türk yaşadığına işaret ederek, "Selçuklu ve Osmanlı Tarihi dersi, kişinin kendi tarihini, ana dilini ve edebiyatını iyi bir düzeyde bilmesini ve onun farklı bir kültüre uyum sağlamasını teşvik edecektir" dedi.

Selçuklu ve Osmanlı Tarihi dersi öğrencilerinden Dirk Lookie de Türklerin kendine özgü bir kültürü olduğunu daha evvel fark etmediğini, bu program sayesinde zengin bir kültürle tanıştığını ve en büyük dileğinin bir an evvel İstanbul'u ziyaret etmek olduğunu belirtti.

Brüksel Yunus Emre Enstitüsü ve Gent Üniversitesi İşbirliği Türkiyat Araştırmaları Merkezi 2011 yılında Gent Üniversitesi bünyesinde kurulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :