Başbakan Yıldırım Nevşehir'de

Başbakan Yıldırım Nevşehir'de

Halka hitap eden Yıldırım: - "Şimdi bugün belli oldu, Cumhurbaşkanımız anayasa değişikliğini imzaladı, gün de belli oldu. Büyük gün 16 Nisan."- "Bu anayasa değişirse bölünecekmiş Türkiye. Hadi oradan. Teröristler de aynısını söylüyor, PKK aynısını söylüyo

NEVŞEHİR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Şimdi bugün belli oldu, Cumhurbaşkanımız anayasa değişikliğini imzaladı, gün de belli oldu. Büyük gün 16 Nisan." dedi.

Yıldırım, Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde cuma namazı sonrası kendini bekleyen vatandaşlara hitap etti. Aksaray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılışlar yapacaklarını hatırlatan Yıldırım, vatandaşlarla bir araya geleceklerini söyledi.

Yıldırım, Aksaray'a giderken Acıgöl'e uğradığını dile getirerek, "Biraz geç kaldık ama önemli değil. Sizi görmemiz lazımdı. Sizinle hasret gidermemiz lazımdı. Onun için buradayız. Milletvekillerimiz yolda Acıgöl'ü anlattılar bize. Acıgöl, AK Parti iktidarı boyuncu hep yüzümüzü ak eden, her seferinde de bayrağı biraz daha yukarıya çıkaran mübarek insanların yaşadığı bir yer. Şimdi bugün belli oldu, Cumhurbaşkanımız anayasa değişikliğini imzaladı, gün de belli oldu. Büyük gün 16 Nisan" dedi.

"Acıgöl hazır mı?" diye soran Yıldırım, vatandaşların "Evet" cevabı üzerine, "İşte Acıgöl, işte Türkiye. Hiç farkı yok. Nevşehir Acıgöl bizim en müstesna, Anadolu'nun çok güzel bir köşesi. Tarihiyle, bereketli topraklarıyla ve her şeyden önce 24 ayar insanıyla farklı bir yer Acıgöl. Ağanın eli tutulmaz. Yüzdeyi siz koyun. Yüzde 88'i görmüş Acıgöl, yüzde 98'i de görür evelallah." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, konuşması sırasında vatandaşların "Üniversite istiyoruz Sayın Başbakanım" diye seslenmeleri üzerine de şunları kaydetti:

"İşi büyüttünüz. Canınız sağolsun. Her şey olur. Yeterki birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Kardeşliğimiz daim olsun. Efendim, bu anayasa değişirse bölünecekmiş Türkiye. Hadi oradan. Teröristler de aynısını söylüyor, PKK aynısını söylüyor, FETÖ ahir zaman şeytanı da aynısını söylüyor. Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin teminatı Acıgöl'dür. Tek millet, tek bayrak, tek vatan. İşte bu kadar. Esas olan budur. Gerisi angarya."

Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da cuma namazını Başbakan Yıldırım ile Nevşehir'in Acıgöl ilçesindeki Merkez Camisi'nde kıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :