Bakan Koca'dan 'aile hekimine gidin' çağrısı

Bakan Koca'dan 'aile hekimine gidin' çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını belirterek, vatandaşlara acil durumda sağlık hizmetlerine başvurmaları çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beştepe'de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kış aylarının etkisiyle üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını vurgulayan Bakan Koca, bu durumun Türkiye'ye özgü olmadığını ve benzer durumların diğer ülkelerde de gözlendiğini ifade etti.

Bakan Koca, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı alınacak tedbirleri açıklarken, özellikle grip, RSV ve Covid-19 vakalarında geçen yılın aynı dönemine göre acil servis başvurularında yüzde 20'ye yakın bir artış yaşandığını belirtti. Solunum yolu enfeksiyonlarının genellikle basit tedbirlerle atlatılabilecek rahatsızlıklar olduğunu vurgulayan Koca, uzun süren şikayetlerde aile hekimine başvurmanın önemine dikkat çekti.

Risk grubundaki bireylerin aşılarını yaptırmalarını öneren Bakan Koca, enfeksiyon taşıyan veya belirtisi olan kişilerle temas halinde maske kullanımının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, hijyen kurallarına dikkat edilmesi, bol sıvı tüketimi ve sağlıklı beslenmenin de önemli koruyucu faktörler olduğunu belirtti.

Hastane doluluk oranlarına da değinen Bakan Koca, servis yataklarının yüzde 65 doluluk oranında olduğunu, yoğun bakım yataklarında ise bu oranın yaklaşık yüzde 72 olduğunu açıkladı. İstanbul'da ise yoğun bakım doluluk oranının yüzde 83 olduğunu belirten Koca, İstanbul'daki artışa karşı yatak sayılarını artırma ve sağlık çalışanlarının yoğun çabalarıyla süreci yönetmeye çalıştıklarını ifade etti. Bakan Koca, vatandaşlardan tedbirlere uymalarını ve acil durumlarda gecikmeden sağlık hizmetlerine başvurmalarını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.