BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in sosyal medya paylaşımı

BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in sosyal medya paylaşımı

İyi Parti Balıkesir Milletvekili Ok:- "Sözde Müslüman bir ülkenin Türk milletine ve onun yöneticilerine yönelik aşağılayıcı uygulamalarını nefretle kınıyor ve bunu en yüksek sesle protesto ediyoruz"

TBMM (AA) - İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in sosyal medyada Fahrettin Paşa hakkındaki paylaşımıyla ilgili, "Sözde Müslüman bir ülkenin Türk milletine ve onun yöneticilerine yönelik aşağılayıcı uygulamalarını nefretle kınıyor ve bunu en yüksek sesle protesto ediyoruz." dedi.

Ok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığının partilerinden tarım ve hayvancılık ile ilgili öneri istediğini, bu konuda yaptıkları çalışmanın sonuçlarını komisyona ilettiklerini bildirdi.

Tarıma yasal olarak Gayrisafi Milli Hasıla'nın yüzde birinin verilmesi gerekirken, binde 5 bile yardımda bulunulmadığını iddia eden Ok, verdikleri kanun teklifiyle Türk tarımının içinde bulunduğu kötü durumdan kurtarılması için kanunda yüzde bir olan payın yüzde 5'e çıkarılmasını, motorinden her türlü verginin kaldırılmasını önerdiklerini belirtti. Ok, "Bu önerimiz yerine getirilirse sıkıntı içindeki çiftçilerimize bir umut olacaktır. Bu haksız ve adaletsiz vergilerin kaldırılması için Cumhurbaşkanı ya da Başbakanın çocuklarının tarım sektörüne girmesini mi bekliyorsunuz. Köylümüz, Cumhurbaşkanı ya da Başbakanın çocuklarının faydalandığı imkanlardan Türk çiftçimiz de faydalansın, emeğinin karşılığını alsın." diye konuştu.

- Gölcük Tabiat Parkı'ndaki işletme ihalesi

İsmail Ok, Gölcük Tabiat Parkı'nın işletmesinin 22 yıllığına kiralanmasının, dünya harikası bir alanın ranta kurban edilmesine zemin hazırladığını öne sürdü.

Bu uygulamanın derhal durdurulması gerektiğini savunan Ok, "Dünya harikası bu yeri belediyeye devrederek, üçüncü kişilere açarak sorumluluktan kurtulamazsınız. Derhal bu ihale iptal edilmelidir, yanlıştan bir an önce dönülmelidir." dedi.

Ok, taşeron sistemi sorununa da değinerek, bu olayın seçimden seçime Türkiye'nin gündemine geldiğini belirtti.

Taşeron sisteminin kölelik sistemi olduğunu ve bir an önce bunun Türkiye'nin gündeminden çıkarılması gerektiğini dile getiren Ok, şöyle devam etti:

"Taşeronluk sistemi AK Parti hükümetleri öncesinde başladı ama AK Parti hükümetleri tarafından da acımasızca kullanıldı. Yapılan hazırlık çalışmalarından haberdarız. Düzenleme ile bazı kurumlarda çalışanların sistem dışında bırakılması söz konusudur. Kamu kurumlarında, özellikle KİT'lerde ve belediye şirketlerinde çalışan kardeşlerimiz çıkarılmak istenen yasadan yararlanamayacaklar. Ayrım yapılmaksızın kamunun her alanında çalışan taşeronlar kadroya alınmalı ve ücret adaletsizliğini gidermek için de acilen kanuni düzenleme yapılmalıdır. Aksi takdirde bu yapılan milleti kandırmaktan başka birşey olmaz."

İsmail Ok, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in, Fahrettin Paşa hakkında sosyal medyadaki paylaşımına da değinerek, bu açıklamanın Türk milletine ve Osmanlı'ya hakaret olduğuna dikkati çekti.

Nereden gelirse gelsin bu tür uygulamaları şiddetle kınadıklarını belirten Ok, "Sözde Müslüman bir ülkenin Türk milletine ve onun yöneticilerine yönelik aşağılayıcı uygulamaları nefretle kınıyor ve bunu en yüksek sesle protesto ediyoruz. İyi Parti olarak bunları kabul etmediğimizi haykırıyoruz." ifadesini kullandı.

Ok, ABD'nin vize uygulamasının en erkan 2019 yılının Ocak ayında başlayacağına dair açıklamanın da Türk milletini ve devletini aşağılamaya yönelik bir plan olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :