Aydın, FETÖ terör örgütü gerçeğini Moldova'da anlattı

Aydın, FETÖ terör örgütü gerçeğini Moldova'da anlattı

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın:- "Türkiye'deki darbe girişiminin arkasında FETÖ terör örgütünün olduğunu, bu örgütün sadece Türkiye'de değil, dünyanın en az 150 ülkesinde yardım dernekleri, okullar, yatırım, hizmet, himmet ve diyalog gibi hoş gelen terimle

KİŞİNEV (AA) - COŞKUN ERGÜL - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Moldova'daki temasları kapsamında, "Türkiye'deki darbe girişiminin arkasında FETÖ terör örgütünün olduğunu, bu örgütün sadece Türkiye'de değil, dünyanın en az 150 ülkesinde yardım dernekleri, okullar, yatırım, hizmet, himmet ve diyalog gibi hoş gelen terimlerle insanların gözünü boyadığını anlattım." dedi.

Aydın, Moldova'nın bağımsızlığının 25. yıl dönümü kutlama törenlerine katılmak için geldiği Kişinev'deki temasları hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Moldova Parlamentosu Başkanı Andrian Candu'nun davetiyle bu ülkeye geldiğini anlatan Aydın, temaslarında hem bağımsızlığının 25. yılını kutlayan Moldova'ya tebriklerini sunduklarını hem de iki ülke arasındaki siyasi, ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için görüşme ve toplantılar yaptıklarını belirtti.

Ahmet Aydın, Türkiye ve Moldova parlamentoları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin de önemine işaret ederek, bu konuda görüş birliğine vardıklarını bildirdi.

Candu'yu Türkiye'ye davet ettiklerini ve Moldova'nın gelişmekte olan bir ülke olduğunu vurgulayan Aydın, iki ülkenin birçok uluslararası kuruluşlarda ortaklığının bulunduğunu kaydetti..

TBMM Başkanvekili Aydın, görüşmelerde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi konusunu da gündeme getirdiğini ve bu konuda yöneltilen sorulara yanıt verdiğini aktardı.

- "FETÖ'nün Moldova'daki okullarının kapatılması için başvurduk"

Darbe girişiminin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkan halkın darbeye nasıl direndiğini ve darbeye kimlerin neden olduğunu bütün görüşmelerde anlattığını kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki darbe girişiminin arkasında FETÖ terör örgütünün olduğunu, bu örgütün 40 yıl boyunca sadece Türkiye'de değil, dünyanın en az 150 ülkesinde konuşlandığını, çeşitli yardım dernekleri, okullar, yatırım, hizmet, himmet ve diyalog gibi hoş gelen terimlerle insanların gözünü boyadığını anlattım. Gerçek niyetlerinin sadece Türkiye'yi ele geçirmek olmadığını, geri planda bütün dünyayı ele geçirmek gibi düşüncelerinin olduğunu, dünya için de çok büyük bir tehdit olduğunu söyledim. Moldova'da FETÖ terör örgütünün 5 tane okulu, bir tane dil okulu ve işadamları derneği var. Dışişleri Bakanlığımız, bu okulların kapatılması için büyükelçilik vasıtasıyla resmi olarak bu ülkeye başvurdu. Bu okulların ve derneklerin Moldova için çok ciddi tehdit olduğunu, gelecekteki huzurları ve güvenlikleri için sıkıntı oluşturabileceğini, bu nedenle bu okulların kapatılması noktasındaki kanaatlerimizi çok açık bir şekilde ifade ettim. Anadolu Ajansı'nın darbe girişimine ilişkin kitapçığını da kendilerine takdim ettim. O gece neler yaşandığını, sonrasındaki operasyonları bütün gerçekliğiyle anlattım. Onlar da darbe girişimininin kabul edilemez olduğunu, milletin iradesinin ancak seçimle belirlenebileceğini açık yüreklilikle ifade ettiler."

Ahmet Aydın, sadece Moldova'da değil, bütün ülkelerdeki FETÖ terör örgütü okullarının kapatılması gerektiğini bildirdi.

"Biz Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu, buna karşı olarak tüm uluslararası toplumu ve ve ülkeleri duyarlılığa çağırdığımızı bütün dünyaya ilan ettik." diyen Aydın, bütün ülkelerin bu çağrılarına cevap vermesini umduklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :