Avrupa Konseyi raportöründen Yunanistan’a eleştiri

Avrupa Konseyi raportöründen Yunanistan’a eleştiri

Yunanistan'daki göçmen kamplarını ziyaret eden Avrupa Konseyi raportörü Strik, yeni kampların uluslararası standartlara uygun olmadığı eleştirisinde bulundu

STRAZBURG (AA) - Avrupa Konseyi Sığınmacılar ve Göçmenler Komisyonu raportörü, Hollandalı parlamenter Tineke Strik, İdomeni’den tahliye edilip yeni merkezlere yerleştirilen göçmenlerin barınma şartları nedeniyle Yunanistan’ı eleştirdi.

Avrupa Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, raportör Strik’in Yunanistan’daki yeni göçmen merkezlerine ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

İdomeni kampının tahliyesi sonrası hazırlanan barınma merkezlerinin göçmenlerin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olmadığı vurgulanan açıklamada, "Yunan yönetiminin çok kısa bir sürede, İdomeni’de kalan göçmenler için yeni barınma merkezleri inşasından etkilenildiği" belirtildi.

Açıklamada, taşınma işlemiyle daha iyi ve uluslararası standartlarda merkezler yapma fırsatının kullanılamadığına işaret edildi.

Konseyin açıklamasında ayrıca raportör Strik'in ziyaret ettiği kamplarda göçmenlerin yeteri de kadar özel alanın bulunmadığı, elektrik, yangın güvenliği ve havalandırmanın eksik olduğunun altı çizilerek kamplarda barınanlara gelecekleri ve hakları konusunda bilgi verilmediğine de değinildi.

İdomeni’deki kamptan çıkarılan göçmenler geçen hafta Selanik’te eski sanayi tesislerinin bulunduğu bir bölgeye yerleştirilmişti.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) heyeti bugün ve yarın Atina ve Midilli Adası'nda incelemelerde bulunacak. Heyete AKPM Başkanı Pedro Agramunt başkanlık ediyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :