Audi'den "Sıradışı Şehirler" İçin 5 Öngörü

Audi'den "Sıradışı Şehirler" İçin 5 Öngörü

Yedi milyar insanın şehirlerde yaşayacağı yönünde tahminlerin yürütüldüğü 2050 yılında nasıl bir yaşam ve mobilite olacağına yönelik çalışmalara başlayan Audi, Columbia Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirdiği "Sıradışı Şehirler Projesi" ile il

Yedi milyar insanın şehirlerde yaşayacağı yönünde tahminlerin yürütüldüğü 2050 yılında nasıl bir yaşam ve mobilite olacağına yönelik çalışmalara başlayan Audi, Columbia Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirdiği "Sıradışı Şehirler Projesi" ile ilgili ortaya koyduğu beş öngörüyü, 1-4 Mayıs tarihleri arasında New York'ta düzenlenen "Ideas City Festival"inde paylaştı.

Audi açıklamasına göre, 2050 yılındaki dev kentlere odaklanan Audi'nin Kentsel Gelecek Girişimi'nin (Audi Urban Future Initiative) "Sıradışı Şehirler Projesi" insanların önemli bir bölümünün mega şehirlerde yaşayacağı öngörüldü.

Bu noktadan hareket eden Audi, Columbia Üniversitesi işbirliğinde sıra dışı kentsel yaşam koşullarını ele alarak, 5 öngörü geliştirdi.

Nesillerarası Kapasite, Asimetrik Mobilite, Karmaşıklık, Göç ve Cömertlik adı verilen beş öngörü Audi AG Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Luca de Meo tarafından açıklandı. Şirket, yarının dev şehirlerine yönelik bu stratejik yaklaşımına ek olarak şehirlerdeki sürdürülebilir mobilite konseptlerine de dikkati çekti.

Audi'nin 2011 yılından bu yana ana destekleyici olarak katılım gösterdiği ve bu yıl New York'taki New Museum'da düzenlenen Ideas City Festival, sanat, kültür, eğitim, kentsel planlama ve mimarlık alanlarında kent planlamacıları ve mimarlar gibi çeşitli paydaşlar arasında tartışmalara sahne oldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı