Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

ABD'nin önde gelen Müslüman hakları savunucusu örgütler, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı

WASHINGTON (AA) - ABD'nin önde gelen Müslüman hakları savunucusu örgütler, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

ABD'deki en büyük Müslüman hakları savunucusu örgüt olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) ve Müslüman örgütleri bir araya getiren en geniş çatı kuruluş olan ABD Müslüman Organizasyonlar Konseyi (USMCO), İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

CAIR Başkanı Nihad Awad, mesajında, "İstanbul havalimanındaki terör saldırısı haberleri yüreğimizi burktu. Bu zor gününde Türkiye, Türk halkı ve yönetimiyle dayanışma halindeyiz" ifadelerini kullandı.

Özellikle ramazan ayında düzenlenen bu tür bir saldırının İslam'ın tüm kutsallarına aykırı olduğunu vurgulayan Awad, "Bu katiller hiçbir şekilde bizi temsil etmiyor" dedi.

USMCO Başkanı Üsame Cemal de taziye mesajında, "Bu terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz" diyerek suçluların adalete teslim edilmesi temennisinde bulundu.

Taziye mesajında, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilenerek bu zor gününde Türk halkı ile yan yana olunduğu vurgusu yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :