Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Oyuncu Yenilmez: - "Kıymığın en çok canımızı acıttığı an çıkarmaya çalıştığımız andır"- Sanatçı Karaoğlu:- "Alçakça saldırının bir haklı davası olabilme ihtimali yoktur"- Sanatçı Kuşkaya:- "Yegane amacı korku ve dehşet yaratarak hayatı durdurmak olan terö

İSTANBUL (AA) - Oyuncu Ahmet Yenilmez, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından, "Kıymığın en çok canımızı acıttığı an çıkarmaya çalıştığımız andır. Ama bu kıymık çıkacak. Kadir gecesi hürmetine bu acıların son acılar olduğuna inanıyorum." dedi.

Yenilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Özellikle idrak etmekte olduğumuz ramazan ayında hatta bize son on günde aramamız buyrulan Kadir Gecesinde şehadet şerbeti içen vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Savaş halindeyiz. Çeşitli vesilelerle 101 yıl öncesinin yani Çanakkale Savaşı’nın, Trablusgarp’ın, Sarıkamış’ın rövanşını alma taarruzu olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yenilmez, şunları söyledi:

"Ne zaman umulmadık bombalar patlarsa, bu bizim ülke olarak iyiye doğru gittiğimizin bir göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız üç kere Azerbaycan ziyareti yapmaya kalkıştı, Ankara’da bombalar patladı. En nihayetinde Aliyev Türkiye’ye geldi. İsrail’le aramızda uzlaşma sağlandı, Rusya ile buzlar eridi. Bu Laleli’deki, Antalya’daki esnafımızın yüzünü güldürdü. Bu olumlu hadiseler gelişince hemen bu topraklardan kara kargalar kalktı, birilerinin kulağına fısıldadı."

Sanatçı Ömer Karaoğlu da yaşanan terör olayını lanetlediğini dile getirerek, "Hiçbir insan hassasiyeti taşımayan alçakça saldırının bir haklı davası olabilme ihtimali yoktur. Kim yapmış ve kimler yaptırmış olursa olsun zalim, hain ve namussuzca bir iş. Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar, bu kirli saldırıdan sonra milletimize güzel bir direnç ve bilinç temenni ediyorum. Gavurluk tükenişini bir kez daha açığa vurmuştur." dedi.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı ise yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü aktararak, "Çok kötü bir savaşın içindeyiz maalesef onlar topraklarımızdalar ve teröristlerini kullanıyorlar. Adalarında yaşıyorlar. Bir yolunu bulup misliyle misilleme yapmak lazım. Başımız sağ olsun." diye konuştu.

Sanatçı Aykut Kuşkaya da ülke olarak zor süreçlerden geçildiğini ve acı günler yaşandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Yegane amacı korku ve dehşet yaratarak hayatı durdurmak olan teröre teslim olmayarak, devletimizin ve milletimizin yanında olacağız. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa, ülkemize huzur diliyorum. Bu kutlu günler hürmetine; hanelerimizde bereket, kalplerimize ferahlık ve merhamet olsun. Başımız sağ olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :