ASKON Konya Başkanı Sinacı: Srebrenitsa’nın hem siyasi hem vicdani izleri devam ediyor

ASKON Konya Başkanı Sinacı: Srebrenitsa’nın hem siyasi hem vicdani izleri devam ediyor

ASKON Konya Başkanı Atilla Sinacı, Bosna Savaşı sırasında 8 binden fazla Boşnak sivilin Sırp askerler tarafından katledildiği Srebrenitsa Katliamı’nın üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen yaranın taze olduğunu söyledi

Anadolu Aslanları İş İnsanları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Bosna Savaşı sırasında 8 binden fazla Boşnak sivilin Sırp askerler tarafından katledildiği Srebrenitsa Katliamı’nın üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen yaranın taze olduğunu belirtti

Atilla Sinacı, 11 Temmuz 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa katliamının yıl dönümünde mesaj yayınladı.

Atilla Sinacı, “Srebrenitsa Katliamı ya da Srebrenitsa Soykırımı 1991-1995 Yugoslavya İç Savaşı (Hırvatistan Savaşı ve Bosna Savaşı)'nda Sırp Cumhuriyeti Ordusu'nun Srebrenitsa'ya karşı giriştiği Krivaya '95 Harekâtı esnasında Temmuz 1995'te yaşanan ve en az 8.372 Bosnalı'nın Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kentinde general Ratko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla donatılmış Bosna Sırp ordusu tarafından öldürülmesine verilen addır. Kadınların ve çok fazla çocuğun da öldürüldüğü, belgelerle kanıtlanmıştır. Sırp Cumhuriyeti Ordusunun dışında katliama "Akrepler" olarak tanınan Sırbistan özel güvenlik güçleri de katılmıştır. Birleşmiş Milletler Srebrenitsa'yı güvenli bölge ilan etmiş olmasına karşın 400 silahlı Hollanda barış gücü askerinin varlığı katliamı önleyememiştir. O dönem çok büyük derin yaralar oluşturmuştur. Büyük bir insanlık suçu işlenmiş, Avrupa sadece izlemiştir. Acılar ne yazık ki halen tazedir. Kardeş Bosna Hersek halkının zihninde geniş yer uyandıran bu katliamın mevcutta devam eden izlerinin tedavi edilmesi gerekmektedir” dedi.

BOSNA HERSEK’İN TAM BAĞIMSIZLIĞI

Bosna Hersek’te savaşın siyasi izlerinin halen devam ettiğini dile getiren Sinacı, “Bugün Bosna Hersek’te siyasi istikrar halen sağlanamamıştır. Sırp ve Hırvatlar da alakaları olmadığı halde ülke yönetiminde söz sahibidir. Boşnak halkının kendi lideri, kendi bağımsız sınırları, kendi hür iradeleri ile yönetilmeleri gerekmektedir.

Avrupa savaş döneminde katliam ve insanlık suçuna sessiz kaldığı gibi bugün halen Bosna Hersek’in önünü tıkama hamlelerinden vazgeçmiyor. Biz Türkiye olarak Bosna halkının her zaman yanında olacağız. Onların tam bağımsız ülke olmaları için elimizden geleni yapacağız. İnanıyoruz ki Avrupa’daki İslam sancağının son kalesi Bosna, çok güzel günlere ulaşacak” diye konuştu.

Bosna şehitlerini de unutmadıklarını belirten Sinacı, “Bosna Hersek’in unutulmaz lideri Aliya İzzet Begoviç ve Srebrenitsa’da hayatını kaybedenlere, tüm Bosna Hersekli şehitlere yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” ifadedini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.