Asker arkadaşları 33 yıl sonra tekmil verdi

Asker arkadaşları 33 yıl sonra tekmil verdi

İzmir Bornova 57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası'nda vatani görevini yapan ve 1986 yılında terhis olan askerler, tam 33 yıl sonra Eskişehir'de bir araya gelerek komutanlarına tekmil verdi.

 

İzmir Bornova 57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası'nda vatani görevini yapan ve 1986 yılında terhis olan askerler, tam 33 yıl sonra Eskişehir'de bir araya gelerek komutanlarına tekmil verdi.

Bu yıl Eskişehir’de bir araya gelen eski askerlik arkadaşları, geleneksel hale getirdikleri buluşmalarını her yıl bir farklı bir şehirde gerçekleştiriyor. Aynı bölükten yaklaşık 50 askerin toplanarak eski anıları yad ettikleri buluşmalarda, o günler de temsili olarak canlandırılıyor. Vatani borcunu 33 yıl önce bitirmelerine rağmen her yıl bir araya gelen ve birçoğu emekli olan askerler, bu kez Eskişehir’de bir araya geldi. Her sene farklı şehirde toplanan tertipler, yapılan içtima sonrası sabah koşusu yaparak ‘Yaylalar’ türküsünü söyledi. Buluşmada Bölük Komutanı Emekli Topçu Kıdemli Kademeli Başçavuş Kadir Erikçi, askerlerine yeniden içtima yaptırarak sayı aldı. Benzer tişörtler giyen grup, içtimanın ardından sabah sporu olarak koşup ‘Yaylalar’ türküsünü de söyledi.

“İNŞALLAH ÖMRÜMÜZ BOYUNCA BU TOPLANTILARIN DEVAM ETMESİNİ ARZULUYORUZ”

Buluşma için Konya’dan gelen 57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası eski askerlerinden Vehbi Çağlar, “68’e 1 tertip olarak bu nadide insanlarla, bu nadide komutanlarımızla askerlik yaptık. İlk kez 2010 yılında Nizamettin kardeşimizin sosyal medya aracılığıyla yaptığı gayretler sonucunda bütün arkadaşlarımızı toparlaması sayesinde herkesin birbirine haber vermesiyle büyüdük. Yaklaşık şuan 50 kişiye yakın bir grubumuz var. Sürekli, her yılın belirli günlerinde bir ilde toplanırız. Bu yıl da Eskişehir’de toplandık. Hepimiz büyük bir zevkle, iple çekerek bu toplantılara katılıyoruz. Komutanlarımız da hakikaten sağ olsunlar bu yaşlarında mutlaka katılıyorlar. Biz de çok büyük onur duyuyoruz. İnşallah ömrümüz boyunca da bu toplantıların devam etmesini arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

askerlik-arkadaslari-33-yil-sonra--(5).jpg