Rekolte Yüksek Fiyat Dibe Vurdu: Üretici Meyve Suyu Fabrikalarına Tepkili

Rekolte Yüksek Fiyat Dibe Vurdu: Üretici Meyve Suyu Fabrikalarına Tepkili

Bilecik'te şeftali ve nektarin hasadı sürerken artan rekolteye rağmen üretici fiyatlardan dertli. Geçen yıl 70 liraya kadar çıkan nektarin, meyve suyu fabrikalarının da etkisiyle 5 liraya kadar geriledi.

Bilecik genelinde ve özellikle Osmaneli ilçesine bağlı Çerkeşli Köyü'nde şeftali ve nektarin hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Ancak bu yıl tarlada yaşanan rekolte artışı, üreticinin yüzünü güldürmeye yetmedi. Bölgedeki nektarin üretimi 4 bin 200 dekar alanda 10 bin 625 tona kadar ulaşarak rekor seviyelere yaklaşırken, pazar fiyatlarında yaşanan sert düşüş çiftçiyi zor durumda bıraktı.

Geçen Yıl 70 Liraydı, Bu Yıl Fiyatlar Dibe Vurdu

Geçtiğimiz sezon iklim şartları nedeniyle rekoltenin düşük kaldığını ve don olayı yaşandığını belirten üreticiler, buna rağmen ürünlerini çok daha iyi fiyatlara sattıklarını ifade ediyor. Bu yıl ürünün bol olması ise fiyat istikrarını tamamen bozdu. Nektarin fiyatları geçen yıl 60-70 lira bandında alıcı bulurken, bu sezon tarlada 10-20 lira seviyesine kadar geriledi.

Meyve Suyu Fabrikalarından 5 Liralık Alım Tepkisi

Üreticiyi en çok zorlayan konulardan biri de dip ürünlerin değerlendirilmesi aşamasında yaşanıyor. Meyve suyu fabrikaları tarafından toplanan dip ürünlerin kilosu 5 liraya kadar düşmüş durumda. Çerkeşli Köyü üreticilerinden Recep Yağcı, tarlada ve sanayide alım fiyatlarının hızla erimesine rağmen marketlerdeki meyve suyu fiyatları üzerinde hiçbir indirim olmamasından dertli. Üreticiler, artan maliyetler ve düşen alım fiyatları karşısında yetkililerden bu fiyat dengesizliğine karşı acil bir çözüm bekliyor.

Rekolte Yüksek Fiyat Dibe Vurdu: Üretici Meyve Suyu Fabrikalarına Tepkili

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.