Aracını satacaklar dikkat! Akılalmaz oyun

Aracını satacaklar dikkat! Akılalmaz oyun

Otomobilini satışa çıkartacaklar aman dikkat! Son kurban bir iş adamı... Tam 51 bin 500 lirasını göz göre göre kaptırdı.

Oyunlarına her gün bir yenisini ekleyen dolandırıcıların son hedefi otomobilini satan vatandaşlar oldu.  Arabasını satmak üzere ilan çıkan vatandaş noterde hem arabasından hem de parasından oldu…

Dolandırıcıların geliştirdiği yöntemler duyanların hem aklını hem de sabrını zorluyor. Genellikle kurdukları tuzaklara vatandaşları cep telefonu veya sanal ağlar üzerinden düşüren kötü niyetli kişiler korkmadan artık sahaya da iniyor.

HEDEFTE OTOMOBİLİNİ SATANLAR VAR

En son kargocu kılığında ev ev gezerek yanlarında getirdikleri ve SGK’dan gönderildiğini söyledikleri tebligatlar için vatandaşlardan 10’ar lira para toplayan dolandırıcılar, çıtayı dahada yükseltip şimdi de aracını satılığa çıkartan vatandaşları hedefine koydu.

NOTER DÖNÜŞÜ ŞOK!

Bir üst model ile yenilemek veya paraya sıkıştığından ötürü aracını satılığa çıkartan vatandaş satış işlemleri için gittiği noterden eve döndüğünde hesabında paranın olmadığını görünce neye uğradığını şaşırdı.

SON KURBAN BİR İŞ ADAMI

Birkaç yıldır uygulanan ve son zamanlarda giderek yaygınlaşan dolandırıcılık yönteminin son kurbanı ise İstanbul’da yaşayan bir iş adamı oldu.

Otomobilini internet üzerinden satışa çıkartan işadamı O.E. 51 bin 500 TL’lik fiyat üzerinden anlaştığı F.Ö. ile birlikte satış işlemlerini gerçekleştirmek üzere Kartal 11. Notere gitti. Burada satış için belirlenen 51 bin 500 TL’lik rakamı EFT (Elektronik Para Transferi) üzerinden hesabına yolladığını söyleyen ve bunu da önceden hazırlamış olduğu EFT gönderimine dair sahte ekrandan kanıtlayan F.Ö.’ye inanan iş adamı paranın hesabına yattığına kanarak satış sözleşmesini imzaladı.

Ancak daha sonra hesabını kontrol eden işadamı hesapta paranın olmadığını görünce soluğu Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’nda aldı.

5 İLE DİKKAT!

Savcılık soruşturması kapsamında yapılan araştırmada şahısların eşkâlleri belirlenirken, dolandırıcılık faaliyetlerinin ise yoğunlukla İstanbul, Zonguldak, İzmir, Adapazarı ve Ankara gibi büyükşehirlerde gerçekleştirildiği bildirildi.

EMNİYETTEN VATANDAŞA UYARI

Bu tür dolandırıcılık vakalarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran emniyet yetkilileri, "Parayı teslim almadan asla işlem yaptırmayın. İyi niyetli yaklaşımlar dolandırıcıların arzuladığı ortamı hazırlamakta. Parayı teslim aldıktan sonra imzayı atın." uyarısında bulundu.

Kaynak: Haber7