Araç alacaklar dikkat! Dizel mi benzinli mi?

Araç alacaklar dikkat! Dizel mi benzinli mi?

“Sadece daha az tüketiyor diye dizel satın almak para kaybettirebilir” diyen uzmanlar, araba almak isteyen ancak, yakıt türüne karar veremeyen tüketicilere önerilerde bulundu

Son yıllarda otomobil satın almayı düşünen birçok kişinin dizel almak istediğini söyleyen uzmanlar, şunları söyledi:

"Dizel ya da benzinli araç almadan önce, yılda kaç kilometre yol yapılıyor sorusunun cevabının doğru verilmesi gerekiyor. Sadece daha az tüketiyor diye dizel satın almak para kaybettirebilir. Son herkes, dizel almak istediğini söylüyor. Bunun nedeni, dizel araçların, benzinli araçlara göre daha az yakıt tüketmesi.

15 BİN TL'LİK FARK

Ancak hemen herkesin unuttuğu bir gerçek var. Dizel motorlu araçlar, aynı sınıftaki benzinli araçlara göre daha az tüketiyor. Buna karşın dizel motorlu bir araç satın alırken, kompakt olarak adlandırılan ve ülkemizde en çok satılan otomobillerin yer aldığı sınıfta 7 bin ile 15 bin lira arasında daha pahalı oluyor. Eğer yılda yapılan yol uzunluğu 50 bin kilometrenin üzerine çıkıyorsa bu farkı göze almak elbette mantıklı. Ama ülkemizde yılda yapılan yolun ortalama 10 bin kilometre olduğu düşünülürse, baz donanımlı bir dizel otomobile 50 bin TL vermek yerine yine aynı donanım seviyesi ve beygir gücündeki, aynı markanın ve modelin benzinli motoru olan versiyonunu yaklaşık 39 bin TL'ye almak daha mantıklı."