Araba alacaklar bu habere dikkat!

Araba alacaklar bu habere dikkat!

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Operasyonlar Direktörü İsmail Ergun, "Şu an araba almanın tam zamanı. Kur artışları nedeniyle fiyatların bu aylardan sonra artma ihtimali çok yüksek" dedi.

Firmalar onaysız doğum günü bile kutlayamayacak önceki haber Firmalar onaysız doğum günü bile kutlayamayacak son haber "Otomobil almanın tam zamanı" "Otomobil almanın tam zamanı" Ergun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toyota olarak bu yıl tüm zamanların satış rekorunu kırmayı hedeflediklerini belirterek, 40 binin üzerinde araç satışı yapmayı planladıklarını söyledi.

2013 yılı sonu ve geçen yılın başında bir ÖTV artışının söz konusu olduğunu belirten Ergun, geçen yılın başında Otomobil sektöründe girilen daralmanın yıl sonuna kadar devam ettiğini anlattı.

Ergun, 2014 yılında otomobil pazarında, bir önceki yıla göre yüzde 11 civarında daralma olduğunu dile getirerek, "Bu yıl neden daha fazla araba satılıyor? Çünkü uzunca bir süre dolar kurunda artış devam etti. Avro kuru yakın zamana kadar artmadı. Dolayısıyla araba fiyatları da göreceli olarak geçen senelere göre ucuzladı ve üretici firmalar da zam yapmadı ürünlerine. Bu nedenle 2014 yılından 2015 yılına erteleme vardı o gerçekleşti. Yakın zamana kadar avroda artış olmadığı için bu avantaj devam ediyordu ama şimdi avro da ciddi şekilde artış gösterdi. Üreticiler araçlarına bir parça zam yaptılar ama kurdaki artış yaklaşık yüzde 7-8'leri buldu" diye konuştu.

Artışların halen çok düşük seviyede olduğunu kaydeden Ergun, "O yüzden hala çok ciddi şekilde fırsat devam ediyor aslında. Hala ürünlerin fiyatları geçen seneye göre daha ucuz" dedi.

"Fiyatların bu aylardan sonra artma ihtimali çok yüksek"

Ergun, tüketicilerin eskiye göre genel seçimlere daha fazla alıştığını dile getirerek, eskisi gibi otomobil almak için seçim öncesinin ya da sonrasının beklenmediğini vurguladı.

Ekonomik konjonktürün doğru gitmesi durumunda seçimin satışları eskisi kadar etkilemediğini ifade eden Ergun, çok büyük bir değişiklik olmayacağı yönünde beklentilerinin olduğunu dile getirdi. Ergun, avroda kur artışının yüzde 8'lere ulaştığına işaret ederek, "Geçen ay çok küçük bir zam yapıldı. Onun için hala fırsat var bence. Şu an araba almanın tam zamanı. Tüketiciler fuarları takip etsinler. Kur artışları nedeniyle fiyatların bu aylardan sonra artma ihtimali çok yüksek" diye konuştu.