AP'nin Türkiye kararı

AP'nin Türkiye kararı

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz:- "FETÖ, PKK, PYD ve DEAŞ başta olmak üzere, terör örgütlerinin her türlü faaliyetlerine ev sahipliği yapanlardan aksi bir karar beklenemezdi"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Avrupa Parlamentosunun (AP), Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden tasarıyı kabul etmesini, "FETÖ, PKK, PYD ve DEAŞ başta olmak üzere, terör örgütlerinin her türlü faaliyetlerine ev sahipliği yapanlardan aksi bir karar beklenemezdi." dedi.

İnceöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Avrupa Parlamentosunun, AB ile aramızdaki üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulması yönündeki kararı, bizim için yok hükmündedir." ifadesini kullandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe ve işgal girişimi gecesi ve sonrasındaki süreçte üç maymunu oynayan AP'nin bu kararının şaşırtıcı olmadığını vurgulayan İnceöz, şunları kaydetti:

"FETÖ, PKK, PYD ve DEAŞ başta olmak üzere, terör örgütlerinin her türlü faaliyetlerine ev sahipliği yapanlardan aksi bir karar beklenemezdi. Suriye ve Irak'ta DEAŞ ve PYD, içeride de FETÖ ve PKK terör örgütleri ile mücadele ettiğimiz bir süreçte Avrupa Parlamentosunun aldığı ve hiçbir hukuki bağlayıcılığı olmayan bu kararı art niyetli ve basiretsizdir. Tüm dünya bilsin ki ülkemize yönelik hiçbir menfi çaba, müdahale ve karar, bizi 2071 mefkuremizden alıkoyamayacak ve engelleyemeyecektir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :