Antalya yangınında ekipler son durumu ve bitiş tarihini ilan etti!

Antalya yangınında ekipler son durumu ve bitiş tarihini ilan etti!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangınlara müdahale sürüyor. Yangına Türkiye'nin birçok noktasından ekipler destek için geldi. Yangınların ne zaman söndürüleceğiyle ilgili de ilk açıklama geldi.

Rusya, Ukrayna, Moldova, İran ve Gürcistan'dan gelen helikopterler, yangınla mücadelede kolaylık sağlıyor. Helikopterler, yangın söndürme faaliyetlerine sabahın erken saatlerinde başlayıp, hava kararana kadar devam ediyor.

Türk pilotlarla birlikte Rus ve Ukraynalı pilotlar da görev alarak yangınla mücadele ediyor. Denizli'den geldiğini belirten pilot Seyrani Girok, yer ve hava ekibinin canla başla çalıştığını söyledi. Yangının üstesinden geleceklerini belirten Girok, "Önceliğimiz insanların canlarını, evlerini kurtarmak. Ormanlarını da kurtarmak istiyoruz. 3 gün içinde yangınları tamamen söndürmek istiyoruz. Başaracağımıza inanıyoruz. Adana ve Marmaris yangınını söndürüp buraya geldim. İnşallah bunu da söndüreceğiz" dedi.

Son durum haritaya yansıdı. Ekiplerin aralıksız sürdürdüğü mücadele sonrasında NASA'nın haritasında son durum ortaya çıktı.

son-durum.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.