Angı: Konya'da yaşamanın mesuliyeti var

Angı: Konya'da yaşamanın mesuliyeti var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Metal yorgunluk’ açıklamasından sonra yenilenme sürecine giren AK Parti’de, Konya İl Başkanlığına 14 yıl aradan sonra yeniden seçilen Hasan Angı, Konya ve teşkilatlarındaki yapılacak çalışmaları Memleket’e anlattı

AK Parti Konya Kurucu İl Başkanı aynı zamanda 22. ve 23. Dönem Konya Milletvekilliği ile birlikte  AK Parti MKYK üyeliği yapmış olan Hasan Angı, yeniden Konya İl Başkanı seçilmesinin ardından Memleket'e özel açıklamalarda bulundu.

hasan-angi--(1).jpeg

-Konya’nın 16 yıllık AK Parti dönemini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Siyasetin her şehre göre zor yanları ve avantajları var. Konya, AK Parti’ye kurulduğu günden bu yana desteğini artırarak devam ettiriyor. Tarihi derinliğini, kültürel zenginliğini, siyasi tercihlerinde kullanmış ve tercihlerinde de bu yönde davranmıştır. Son 70 yıla baktığımız zaman her zaman tercihini ‘Milletin Adamları’nın yanında yer alarak kullanmıştır. Konya’nın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da sevgileri bu yönde olmuştur. AK Parti’nin 16 yıllık siyasi hayatında bazı sıkıntılı süreçler oldu. Bize düşen 2001 yılındaki samimi 2019 yılına taşıyacak bir siyaset tarzıdır. Kimseyi kırmadan, gücendirmeden, ötekileştirmeden, bu dava yolunda yürümüş tüm emekçi kardeşlerimizi kuşattığımız gibi benim kuşatmaya devam edeceğiz.

hasan-angi--(2).jpg

-Yeni süreçte AK Parti’nin, Konya hedefi nelerdir?

Benim için önemli olan 2 milyon 200 bin Konya’daki yaşayan, kundaktaki bebeğimizden 90 yaşındaki büyüğümüze kadar kucaklayacağız. Geçmişten günümüze kadar başka siyasi partilere de oy vermiş Konyalı hemşerilerimizin 2019 yılında oylarına talibiz. 2019 yılının kritikliği, dünyada Türkiye’ye dost olanlar ve düşman olanların yüzündeki maskelerinin çıkarıp tam sahada oldukları bir dönemi yaşıyoruz. Konya için hedefimiz yüzde yüz. Konya’da yüzde yüz hedef koymamızdaki sebeplerin başında, Türkiye’ye umut bağlamış ümmet coğrafyasına umut olmak ve düşmanlara korku salmaktan geliyor.

hasan-angi--(11).jpg

-2019 yılının önem noktası nedir?

2019 yılında dostlarımıza güven düşmanlarımıza korku vermek için çok önemli bir dönem olarak görüyoruz. Bu konuya Konya’da yerel olarak baktığımızda 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti Konya’da yüzde 55 oranında oy almıştı. Önümüzdeki günler bunu getiriyor. Konya, ilk defa kurulmuş bir partiye, ilk seçimde yüzde 55 oranında oy vererek Türkiye’de rekor kırdırdılar. O zamanlarda siyaset rahat yapılamaz bir haldeydi. Üniversitelerde, devlet kurumlarında yöneticilerin iş yapmaktan çok personelin kılık kıyafetiyle ilgilendiği dönemlerdi. O günlerde yeni bir partiye yüzde 55 oy veren Konya, 2019 yılındaki seçimlerde yüzde 100'lük oranda destek vereceğine inanıyorum.

hasan-angi--(10).jpg

-Kurucu başkanlık görevini tamamladıktan sonraki Konya sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

AK Parti Konya Kurucu İl Başkanlığını bırakıp milletvekili olmamdan sonra AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüten dava arkadaşlarımızı emanet aldıkları bayrakları her zaman üste taşımaya çalıştılar. Bu süreç içinde biraz daha tecrübelendiler, dönem dönem yapılan seçimler, 15 Temmuz hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanlığı seçimleri,  referandum seçimleri gibi zorlu süreçler yaşandı. Bunların yanında AK Parti içinde 2 kez genel başkan değişikliği yaşandı. Bunlar il yönetimleri için zorlu ve sıkıntılı süreçlerdi. Biz artık geriye bakmadan şu anda yeni döneme kilitlendik. Geleceğe daha umutlu yürüyeceğiz.

hasan-angi--(13).jpg

-İlk olarak Konya İl başkanlığı yaptığımızdaki durum nasıldı?

2001 yılında AK Parti Konya İl Başkanı olduğum zaman sıfır kilometre bir siyasetçi olarak başladım. Siyasette uzun yıllar bulunmuş bir büyüğümüze istişare için gittim. Bana bir büyüğüm, yeni insanlarla yola koyulmam gerektiğini, eskilerin hatasının millet tarafından kaldırılamayacağının söylemişti. Eskimiş ve kaşar siyasetçilerin partide olmaması gerektiğini de ekledi. Bunun yanında eski siyasetçilerin hata yaptıklarında milletin bunu kaldıramayacağını da hatırlattı. AK Parti Konya teşkilatının ilk kurucuları her zaman siyasetle yeni tanışan ve AK Parti davasına gönül vermiş insanlarla başladı. İlk kurucu teşkilatından sonraki birçok isim daha sonra milletvekilliği görevlerini de en iyi şekilde yaptılar. Bizler de her zaman yeni arkadaşlarımızla yürümeye devam ettik. Birbiriyle daha yeni tanışan, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güveni tam olan arkadaşlarla yola çıktık. Daha sonraki günlerde toplamda 175 teşkilat noktası olan bir yapıyı kurduk. Biz ilk yola çıktığımız anda hesabi değil hasbi inançlarla işlerimizi yürüttük. İl başkanlığı sürecimden sonra 2 dönem milletvekilliği ve MKYK görevlerini de en hasbi duygularımla yürüttüm.

hasan-angi--(24).jpg

-Yeni döneminizde Konya adına planlarınız neler?

Teşkilat olarak, milletvekili, parti başkanı, belediye başkanları olarak görevlerimizi ve yükümlülüklerimiz gerçek hizmet için yapmayı kararlaştırdık. Şu anda yeni başkan olduğum süre içinde Kapu Camii civarında tuvalet olmamasından dolayı beni arayan birçok esnaf oldu. Ben de burayı kontrol etmek için konuyu araştırdım. Oradaki bir alanda inşaat çalışmaları başladığını ve en kısa sürede tamamlanacağını öğrendim. Konya’yı gezmeye gelen turistlerimiz, ziyaretçilerimiz için tam donanımlı içinde abdest ve duş alacak yerin de bulunduğu modern bir yapı yapılıyor. Bu, Konya için bir gereksinimdi Konya’nın misafirperverliğini en iyi şekilde göstermesi gerekiyor. Bu gibi durumlar toplumla birlikte yürütülürse 16 yıllık hizmetin farkını anlamış oluruz. Bu şehirde yaşamanın bir mesuliyeti var. Konya’da STK’lar, üniversiteler, mahalle teşkilatları bulunduğumuz nokta ne olursa olsun hepimiz görevimizi tam yapmalıyız ve Konya’yı bir adım öne taşımalıyız. 

hasan-angi--(26)-004.jpg

-Konya’nın milli duygularla yüklü bir şehir olması sizin için neler gerektiriyor?

Konya’nın üretimi olan malları tercih etmeye yönlendirmemiz gerekiyor. Hükümetimizin öncelikli tercihi her zaman milli ve yerli mallara öncülük vermek olmuştur. Konya olarak da milli ve kendi şehrimizde üretilen malların kullanılmasına öncelik vermemiz gerekiyor. Birçok insanımız, ürün kullanımında marka takıntısı bulunuyor. Bir ülke olarak kendi malımızı kullanmak, kendi insanın tercihi olmazsa o zaman nerede kalıyor bizim milli olma duygumuz. Ülkemizi seviyorsak ilk önceliğimiz milli mallarımızın kullanımı olmalı.

hasan-angi--(19).jpg

-İlçe teşkilatlarında değişiklik olacak mı?

Konya’daki hedef her zaman en yüksek oluyor. AK Parti Konya Teşkilatındaki yeni yapılanmayla birlikte bazı değişiklikler olacak. AK Parti Konya teşkilatında yer alan bazı dava arkadaşlarımız üçüncü dönemi doldurmuş olabilir, bir kısmı gerçekten yorulmuş olabilir, bazıları değişmek istiyor olabilir. Bunların hepsini ortaya koyup, devamında fayda görülen yerlerde görevlendirmeler yaparak yeni bir döneme koşmamız gerekiyor.

hasan-angi--(27).jpg

-AK Parti Konya Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları belirlendi mi?

AK Parti Genel Merkezi’nden gelen Gençlik Kolları’ndaki arkadaşlarımız burada temayül çalışması yaptılar. Ortaya çıkan isimler üzerinde bir değerlendirme yaparak bu isimleri 5’e kadar düşürerek genel merkezde değerlendirecekler. Daha sonra bu 5 isimleri bize sunarak kanaat düşüncelerimizi alacaklar. Bizim değerlendirmemizde de her hangi bir sorun görünmezse belirlenen arkadaşımız AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı olacak. Kadın Kolları ile ilgili şu ana kadar bir çalışma başlatılmadı. Bu çalışmayı da AK Parti Genel Merkezi yürütecek. Kollar ile olan çalışmalar her zaman genel merkezde yapılıyor. Bizim bu kolların başkanı seçilmesinde kanaat notu kullanmaktan başka çok bir etkimiz bulunmuyor.

-"Konya’da 4 belediye başkanı görevden alınacak" iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu iddialar asılsız olarak ortaya çıktı. Şu an için böyle bir durum da görünmüyor. Cumhurbaşkanımızın Anadolu’da bazı yerlerde İl ve İlçe başkanları alınacak’ açıklamasında da Konya’nın olmadığını biliyorum. Bizler de yeni yönetimle birlikte sahaya inerek vatandaşımızın isteklerini dinleyeceğiz. Sahadaki çalışmalarımız ilçe belediye başkanlarını da ilgilendirecek. Vatandaşlarımızı ilçe belediye başkanlarından memnun olup olmadıklarını birebir ağızlarından dinleyeceğiz. İlçe yönetimine bakışları nelerdir? bunların üzerine çalışacağız. Ciddi sıkıntıların olduğu yerlerde Genel Merkezimize bildireceğiz ve gereken düzenlemelerin yapılmasını sağlayacağız.

whatsapp-image-2017-11-02-at-13.17.32.jpeg

-Konya’nın en büyük probleminin ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Konya’nın en büyük sıkıntısı, trafik sorunu. Konya, her geçen gün büyümesini sürdürüyor. Otopark ve toplu ulaşımla ilgili bazı sıkıntılar, yolların akıcılığını engelliyor. Bunun asıl nedeni de son yıllardaki araç sayısındaki büyük artışlar olarak ortaya çıkıyor. Toplu ulaşımla ilgili de saat kaydırmaları yapılması gerekiyor. Raylı sistemlerle ilgili geliştirilecek durumlar bulunuyor. Önümüzdeki plan program faaliyetlerini ortaya yatırım çözümlerimizi sağlayacağız. Bunların yanında spor, kültür-sanat, şehircilik ve birçok konu hakkında Konya’da planlamalar yapılacak. Konya’mızı her zaman layık olduğu yere getirmeye çalışıyoruz.

Röportaj : M. Ali Elmacı

Foto: Servet R. Çolak

Memleket 

 

 

Etiketler :