Amerika yanıyor!

Amerika yanıyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Minnesota eyaletinde ırkçı polisler tarafından öldürülen siyahi George Floyd için adalet isteyen halk gösteriler başlatmıştı. Binlerce kişinin yer aldığı gösterilerde polisle çatışan protestocuların öfkesi durmuyor.

ABD'nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar devam ediyor.

Minneapolis kentinde başlayan gösteriler ABD'nin diğer kentlerine sıçradı.

Polis sözcüsünden yapılan açıklamada, gösterilerde en az 14 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Cumartesi akşamı ülkedeki en az 8 eyalette, destek için Ulusal Muhafız birliklerinin göreve çağrıldığı belirtilirken 16 eyaletteki 25 şehirde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

New York’ta akşam saatlerinde başlayan ve gece yarısına kadar devam eden gösterilerde de polis ile protestocular arasında zaman zaman çatışmalar yaşandı.

Salı gününden beri ülke genelinde süren Floyd protestolarında, göstericilerle polis karşı karşıya geldi, çatışmalarda polis araçları yakılırken, onlarca kişi gözaltına alındı.

Protestolarda göstericiler "siyahların hayatı değerlidir", "beni vurma" ve "nefes alamıyorum" şeklinde sloganları atarken, polis şiddetini kınayan pankartlar taşıdılar.

Kentte Ulusal Muhafızların göreve çağrılırken, söz konusu muhafızların Beyaz Saray çevresinde konuşlanarak polisin yanında geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Bazı göstericiler çevrede bulunan çöp tenekelerini yakarken, polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Gece geç saatlere kadar devam eden olaylarda bazı göstericilerin hafif yaralandığı bildirildi.

ABD'nin New York, Washington, Atlanta, Denver, Houston başta olmak üzere diğer kentlerinde protesto gösterileri sürdü.

Minneapolis gibi olayların arttığı Los Angeles, Detroit ve Philadelphia'da da aralarında yer aldığı toplam 25 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Ancak sokağa çıkma yasağına rağmen gösteriler devam ediyor. Los Angeles şehrinde ise gösterilerden istifade eden insanların dükkanları yağmaladıkları görüldü.

Etiketler :