Alzheimer Hastalığının Artışı ve Önlenmesi Hakkında Nöroloji Uzmanından Önemli Bilgiler

Alzheimer Hastalığının Artışı ve Önlenmesi Hakkında Nöroloji Uzmanından Önemli Bilgiler

Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel bir sağlık sorunu olarak tanımladığı Alzheimer hastalığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Faik İlik, hastalığın artan yaşlı nüfusla birlikte hızla arttığını belirtiyor.

Günümüzde hızla artan Alzheimer hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Medicana Konya Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Faik İlik, yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte hastalığın yaygınlığının da arttığını vurguluyor. İşte, Dr. İlik'in verdiği bilgiler:

Alzheimer Hastalığı Genç Yaşlarda da Görülebiliyor

Doç. Dr. Faik İlik, Alzheimer hastalığının yaşlılıkla sınırlı olmadığını belirterek, hastalığın genellikle 65 yaş üzerinde görüldüğünü ancak genç yaşlarda da ortaya çıkabileceğini ifade ediyor. Hastalığın ilk belirtilerinin unutkanlık olarak başladığını ancak zamanla günlük yaşamı etkileyebilecek düzeyde ilerleyebileceğini söylüyor.

Stresin Azaltılması ve Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi

Stresin Alzheimer hastalığı riskini artırdığını belirten Dr. İlik, stresten uzak durmanın önemli olduğunu vurguluyor. Ayrıca düzenli açık hava yürüyüşlerinin, beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesinin ve sağlıklı uyku düzeninin hastalıktan korunmada önemli olduğunu ifade ediyor. Akdeniz diyeti ile beslenmek, omega açısından zengin balıkları tüketmek ve yeşillik ağırlıklı bir diyetin hastalık riskini azaltabileceğini belirtiyor.

Dr. Faik İlik, Alzheimer hastalığının sadece hasta için değil, hasta yakınları için de zorlayıcı olduğunu ve bu hastalığın tedavisinde ilerlemelerin olduğunu dile getiriyor. Ancak, halihazırda hastalığı tamamen sonlandıran bir tedavinin olmadığını belirterek, önleyici tedbirlerin ve hastalığın erken evrelerinde yavaşlatıcı tedavilerin önemine dikkat çekiyor. Gelecekte, belirgin düzeyde tedavi edici ilaçların ülkemize gelebileceği umudunu da paylaşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.