"Alzaymır" tiyatro sahnesinde

"Alzaymır" tiyatro sahnesinde

Ankara Devlet Tiyatrosunca sahnelenecek alzaymırı konu alan "Annemin Son Çılgınlıkları" isimli oyun, Türkiye'de ilk kez seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor- Alzaymırın pençesinde, her geçen gün hafızasını kaybeden bir anne ve ona bakan iki kızının yaşam öy

ANKARA (AA) - YASEMİN KALYONCUOĞLU - Ankara Devlet Tiyatrosunca sahnelenecek alzaymırı konu alan "Annemin Son Çılgınlıkları" isimli oyun, Türkiye'de ilk kez seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor.

Julie Junsen'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirisini yaptığı "Annemin Son Çılgınlıkları" isimli oyunun prömiyeri, 4 Mart'ta Küçük Tiyatro'da gerçekleşecek.

AA muhabirine bilgi veren rejisör İpek Atagün Gezener, oyuna bir ayda hazırlanarak, sahneye çıkarmayı başardıklarını söyledi.

Yazımı ve metninin modern olmasından dolayı bu oyunu seçtiğini anlatan Gezener, "Bizim Devlet Tiyatrosu olarak bütün metinleri oynama mecburiyetimiz var. Bu oyun bana biraz farklı, yani sinematografik bir metin gibi geldiği için bu oyunu tiyatro severlere sunmak istedik" ifadesini kullandı.

Dünya tiyatrosunda bir süredir, sinematografik bir anlatım tekniğine kayış olduğu belirten Gezener, oyunu sahneye koymak için heyecanlandıklarını ifade etti.

Oyuncular, kostüm, dekor, ışık ve oyuna katkı sunan herkesle birlikte, ekip halinde çalıştıklarını söyleyen Gezener, tiyatronun bir ekip işi olduğunu belirtti.

- Alzaymır ile mücadeleye farklı bir bakış

Oyunda, alzaymırın pençesinde her geçen gün hafızasını kaybeden bir anne ve ona bakan iki kızının yaşam, vicdan, bağlılıklar ve sorumluluklar üzerine verdikleri, ayakta kalma mücadelesi konu ediliyor.

"Alzaymır zor bir hastalık, yaşayan için de yakını için de zor. Ama oyunun metni, bu zorlukların keyifli yanlarına da bakmış. Bu hastalıkla baş ederken, nelerle eğlenebileceğimizi, neleri hafife alabileceğimizi, neleri yaşam şekli haline getirebilmeliyiz, oyun bunu gösteriyor" diyen rejisör Gezener, oyunla zorluklar yanında kolaylıkları ve güzel olanı görebilmeye dikkat çekildiğini söyledi.

- Dram ağırlıklı oyuna, zengin ışık tasarımı

Dram ağırlıklı eserin, zengin ışık tasarımı ile desteklendiği oyun, bir perde olarak seyirciye sunulacak.

Oyunun dekoru Murat Şimşek, kostüm tasarımı İnci Kangal Özgür ve ışık tasarımı Kerem Çetinel imzası taşırken, müziklerini ise Ekin Eti üstlendi.

Aysel Çakar Kara, Özlem Gündoğdu, Derya Keyf Doğruöz, Gökhan Kutum, Cansu Arslan, İlayda Başaran, Engi̇n Bostancı,Gi̇zem Ünaldı, Seçi̇l Bostancı ve Ebubeki̇r Bora karakterlere hayat veriyor.

"Alzaymır" tiyatro sahnesinde

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :