Almanya'da belediye başkanlarından Merkel'e "mülteci mektubu"

Almanya'da belediye başkanlarından Merkel'e "mülteci mektubu"

Almanya'nın Köln, Düsseldorf ve Bonn büyükşehir belediye başkanları, mülteci konusuna dikkat çekmek amacıyla ortak kaleme aldıkları mektubu, Başbakan Angela Merkel'e gönderdi- Belediye başkanları, ölüm tehlikesi yaşayan ve zor durumdaki mültecilerin barın

KÖLN (AA) - Almanya'nın Köln, Düsseldorf ve Bonn büyükşehir belediye başkanları, Başbakan Angela Merkel'e zor durumdaki mülteciler için yazdıkları mektupta, "İnsanlık, iltica hakkı ve mültecilerin entegrasyonu için bir mesaj vermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya'daki (KRV) Köln'ün bağımsız Belediye Başkanı Henriette Reker, Düsseldorf'un Sosyal Demokrat Partili (SPD) Belediye Başkanı Thomas Geisel ve Bonn'un Hristiyan Demokrat Birliğinden (CDU) Belediye Başkanı Ashok Sridharan, ortak kaleme aldıkları mektubu, Başbakan Angela Merkel'e gönderdi.

Mektupta, özellikle Akdeniz'de kurtarma çalışmalarının tekrar canlandırılmasını talep eden başkanlar, ölüm tehlikesi yaşayan ve zor durumdaki mültecilerin barınması için şehirlerine daha fazla mülteci kabul etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Tel örgüler ve duvarlar yerine mültecilerin Avrupa ülkelerine dağıtılarak çözümün daha kolay sağlanabileceği vurgulanan mektupta, Akdeniz'de "insani bir felaket" yaşandığına dikkat çekildi.

Mektupta, yılbaşından bu yana Avrupa sınırlarında bin 400'den fazla insanın yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

- Sığınmacıların durumuna dikkat çekildi

Öte yandan Alman basınında yer alan haberlere göre, İtalya'daki yeni hükümetin, kurtarma ekiplerinin ülkedeki limanlara girmesini engellemesi ve bu nedenle birçok yardım organizasyonunun görevlerini askıya alması nedeniyle Akdeniz'de durum giderek kötüleşti.

Almanya'da kısa süre önce Akdeniz'de ölen sığınmacıların durumuna dikkat çekmek amacıyla çok sayıda gösteri düzenlendi. "Akdeniz'de ölümleri durdurun" sloganıyla yapılan gösterilerde, mültecilerin Avrupa'ya güvenli geçişlerinin sağlanması, Akdeniz'deki kurtarma çalışmalarının tekrar canlandırılması talep edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :