Alman devi BMW, yeni modeli X4'ü tanıttı

Alman devi BMW, yeni modeli X4'ü tanıttı

Çıkardığı her SUV modeliyle yeni bir çığır açan BMW kompakt sınıftaki yeni SUV'si X4'ü tanıttı

Her ne kadar fotoğrafları tanıtılan otomobilin isminin yanında konsept yazsada bu otomobilin çok fazla değişikliğe uğramadan yollara çıkabileceğini söylemek mümkün.

BMW'nin ilk olarak 1999 yılında X5 modeliyle yollara çıkardığı SUV ailesi bugün bile çok fazla değişikliğe uğramadan rakipleriyle mücadele edebiliyor. Bundan güç alan Alman firması diğer X'lerin yanı sıra X6'nın küçük versiyonu da diyebileceğimiz coupe formundaki yeni aracın dünya prömiyeri Shanghai Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilecek.

BMW'nin aynı sınıftaki temsilcisi X3 ile aynı platformu paylaşacak olan X4, 4.846 milimetre uzunluğu, 1915 milimetre genişliğe ve 1622 milimetre yüksekliğe sahip. Sınıfına göre 2810 milimetrelik uzunca sayılabilecek bir dingil aralığına sahip olan X4 daha konforlu ve rahat bir yolculuk vaat ediyor.

Markanın klasikleşen böbrek formundaki ızgarası ve full LED farlar ile desteklenmiş aydınlatma grubu, dinamik çizgileri, yüksekliğine rağmen aşağıya doğru zarifçe alçaltılan coupe formundaki tavanı, dinamik, sportif görünü destekliyor. Ayrıca bu dinamik tasarım sayesinde otomobilin ağırlık merkezi de azaltılarak yol tutuş kabiliyeti platform ikizi X3'ye göre daha da iyileştirilmiş.

Otomobilin ön tarafı kadar arka tarafı da oldukça çekici tasarlanmış. L şeklindeki stop lambaları tampona enteğre difüzör ve kenarlara gömülü egzoz uçları ile otomobilin sportif görünümü desteklenmiş.

2014 senesinin ortalarında sunulacak olan X4, 21 inçlik alaşım jantlara sahip. BMW tarafından konsept X4'te dört tekerlekten çekiş sistemi xDrive'ın kullanılacağı onaylandığı. Otomobilde yer alacak motorlar konusunda çok fazla bilgi olmamakla birlikte M40i ve M40d motor seçeneklerinin de yer alacağı tahmin ediliyor.

Yeni BMW X4'ün Türkiye'deki satış fiyatının 200 bin lira seviyesinin üzerinde olacağını tahmin etmemek mümkün değil.