Akşener liderliğini pekiştirecek adımlara hazırlanıyor!

Akşener liderliğini pekiştirecek adımlara hazırlanıyor!

MHP'den ayrılarak kurduğu İYİ Parti'nin liderliğini yapan Meral Akşener, genel başkanlık koltuğunu sağlama alacak adımlar atmaya hazırlanıyor.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden büyük güç kaybıyla çıkan İYİ Parti, 25 Mayıs Cumartesi üçüncü olağanüstü kurultayını yapacak. Saat 10:00'da Ankara Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılacak kurultayın birinci gündem maddesi tüzük değişikliği olacak. Basına yansıyan bilgilerde ise yapılacak değişikliklerin duyulması ortalığı karıştırmaya yetti. 

Kurultayda ele alınacak maddeler

Alınan bilgilere göre, İYİ Parti'nin kurultayında şu konular ele alınacak;

Basına yansıyan bilgilere göre şu konular ele alınacak:

* Uygulamada doğan aksaklıkları giderecek düzenlemeler yapılacak,
* Kadın kolları kurulacak. Oluşturulacak kadın kollarının ve teşkilatlanma modeli belirlenecek,
* Hazineden alınan yardımın, teşkilatlara dağıtılması için yöntem belirlenecek,
*Genel İdare Kurulunun (GİK) sayısı 50 kişiye düşürülecek.
* Genel Başkan, istemesi durumunda, GİK dışında parti üyesi olan 3 kişiye 'Başkanlık Divanı'nda görev verebilecek. Olağanüstü kongre toplamak için yarıdan bir fazla şartı getirilecek.

'Tek kadın yönetimi geliyor'

Partide en çok tepki gösterilen değişiklik 80 kişi olan Genel İdare Kurulu'nun 50 kişiye düşürülüp, yetkilerinin Genel Başkan ve Başkanlık Divanı’na devredilmesi oldu. Parti içindeki isimler bu değişikliğin Akşener'in koltuğunu sağlamlaştırma hamlesi olarak görerek 'Tek kadın yönetimi başlıyor' eleştirilerine neden oldu.

Dışardan adam getirmenin zeminini oluşturuyor

Tepki çeken başka bir konu ise Genel Başkan'ın istemesi durumunda GİK dışından parti üyesi 3 kişiye Başkanlık Divanı’nda görev verebilmesine yönelik değişiklik oldu. Kulislerden alınan bilgilere göre, ''Genel Başkan, GİK'e güvenmiyor, dışarıdan adam getirmenin zeminini oluşturuyor. Bu Osmanlı'dan bu yana siyasi partilerde olmayan bir uygulama'' eleştirileri dile getiriliyor.

'Hani kadın kolları olmayacaktı'

İYİ Parti'nin kadın kolları kurma kararı da tepki gösterilen değişikliklerden biri. İYİ Parti kurulurken "bizde pozitif ayrımcılık olmayacak. Erkek kolları olmadığına göre kadın kolları da olmayacak” denilmişti. Ancak aradan geçen kısa zaman içinde bu karardan vazgeçilmesi yine partililerin tepkisine neden oldu.

Etiketler :