Akıncı Üssü davası: Karakaş ile Ceylan'ın savunması alındı

Akıncı Üssü davası: Karakaş ile Ceylan'ın savunması alındı

FETÖ'nün, darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davada, sanık eski kursiyer pilot teğmenler Karakaş ile Ceylan'ın savunması alındı

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davada, eski kursiyer pilot teğmenler Feyyaz Karakaş ile Burak Ceylan savunma yaptı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, avukatları, müştekiler ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Duruşmada savunması alınan sanık eski kursiyer pilot teğmen Karakaş, FETÖ üyesi olmadığını iddia etti.

Suç işleme kastıyla hareket etmediğini öne süren Karakaş, Eskişehir'de bulundukları sırada 15 Temmuz 2016'da İngilizce sınavı olacağından Ankara'da olmalarının istendiğini belirtti.

Akıncı Üssü'ne gittiği sırada eski binbaşı Mustafa Azimetli'nin kursiyerlerle toplantı yapacağının iletildiğini kaydeden Karakaş, öğrenci gazinosunda toplandıklarını bildirdi.

Sanık Karakaş, önemli bir şey söyleyeceğini dile getiren Azimetli'nin, cep telefonlarını topladığını anlattı.

Azimetli'nin, terörle mücadele harekatı olacağını bildirdiğine dikkati çeken Karakaş, bu toplantıda bazı kursiyer teğmenlere mihmandarlık görevi verildiğini söyledi.

- "Amirlerimizin bizi kandıracağını düşünmemiştim"

Karakaş, akşam saatlerinde bazı sivillerin üsse geldiğini, bunların asker olduğunu düşündüğünü ifade ederek, izin istediği sanıklardan eski yüzbaşı Ertan Koral'ın kendisine "Bugün zor gidersin." dediğini aktardı.

Filo koridorlarında duyduklarını anlatan Karakaş, "Filo koridorunda, 'Onu alın, düğünü basın, asker yönetime el koydu.' gibi ifadeler duydum. Sivil kıyafetli kişinin 'Yurtta Sulh.' dediğini işittim." dedi.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın sorusu üzerine Karakaş, söz konusu cümleleri farklı anlarda duyduğunu dile getirdi.

"Amirlerimizin bizi kandıracağını hiç düşünmemiştim." diyen Karakaş, çıkışların yasak olduğunun da duyurulduğuna işaret etti.

Bir ara iç nizamiye bölgesine gönderildiğini kaydeden Karakaş, burada teçhizatlı komandoları gördüğünü söyledi.

Sanık Karakaş, bir arkadaşının uyarısıyla nizamiyedeki televizyona baktığında darbe girişiminde bulunulduğunu öğrendiğini ifade etti.

Bilerek ve isteyerek darbe girişiminde yer almadığını savunan Karakaş, silah kullanmadığını öne sürdü.

Karakaş, Mahkeme Başkanı Giray'ın "Sizin filoya gelen generaller oldu mu?" sorusuna, "Hakan Evrim ve Kubilay Selçuk'u gördüm." yanıtını verdi.

Giray'ın, kendisine ait olan hard diskte ByLock kalıntısı tespit edildiğini belirtmesi üzerine, sanık Karakaş, "ByLock kullanmadım." ifadesini kullandı.

- "Elim kırık diye görev verilmedi"

Sanık Burak Ceylan da suçlamaları kabul etmedi.

Darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz 2016'da terörle mücadele harekatı olacağının söylendiğini aktaran Ceylan, bu çerçevede kendilerine de görev verileceğinin iletildiğini belirtti.

Elinin kırık olması nedeniyle raporunun bulunduğunu ifade eden Ceylan, sınav yapılacağı için Akıncı Üssü'ne geldiğini dile getirdi.

Sanık Ceylan, "Elim kırık diye bana görev verilmediğini düşünüyorum." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme Başkanı Giray'ın, güvenlik kamera görüntülerini anımsatarak, "Sürekli bulunduğun oda ne odası?" sorusu üzerine Ceylan, kendisine, "Burada dur, telefonlara bak" şeklinde emir verildiğini ileri sürdü.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :