Akıncı Üssü davası

Akıncı Üssü davası

FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davaya, sanıkların esasa ilişkin savunmalarıyla devam edildi

ANKARA (AA) - FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davanın sanıkları, savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yaptı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Darbe girişiminin yaşandığı dönemde Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Okulunda (MEBS) kursiyer teğmen olan sanık Ekrem Malkoç savunma yaptı.

Malkoç, akşam bölük komutan vekili üsteğmen Eren Çalışkan'ın, "Sorgulamayın" ifadesiyle mesaiye çağırmasına yönelik mesajı üzerine kışlaya gittiğini iddia etti.

Birliğe taksiyle gittiğini, bir süre sonra da tabur komutanının peşinden Akıncı Üssü'ne geçtiklerini anlatan Malkoç, buranın Akıncı Üssü olduğunu da tabeladan gördüğünü ileri sürdü.

Üsse girdikten sonra gruplara bölündüklerini, kendi grubunu da havacı bir teğmenin emrine verildiğini bildiren Malkoç, götürüldükleri yerde eğer birisi gelirse ana kapıya yönlendirme görevi verildiğini savundu.

Malkoç, amirlerinin emirleri doğrultusunda hareket ettiğini iddia ederek, verilen emirlerde kanuna aykırı bir şey olmadığını öne sürdü.

Okuldaki kursiyer Fatih Kandemir'in "illegal iş yaptıkları ve silahlarını alıp birliğe dönün" şeklindeki mesajı üzerine, çıkmak üzere uygun anı beklediklerini bildiren Malkoç, sabah da buradan ayrıldığını söyledi.

Birliğe katılması için önceden belirlenen kişilerden olduğuna yönelik iddiayı da reddeden Malkoç, WhatsApp grubundan herkesin mesaiye çağrıldığını, özel olarak seçilmediğini savundu.

FETÖ/PDY ile de bir bağı olmadığını iddia eden Malkoç, hiçbir suç işlemediğini ileri sürdü.

Malkoç, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Sanık eski kursiyer teğmen Emre Sakarya da birinci amirleri olan bölük komutan vekili üsteğmen Eren Çalışkan'ın mesajı üzerine kışlaya gittiğini bildirdi.

Daha sonra Akıncı Üssü'ne götürüldüklerini anlatan Sakarya, orada gruplara ayrıldıklarını söyledi.

Sakarya, bir darbe girişimi içinde olduklarını bilmeden kanuna uygun emirlere göre hareket ettiklerini savundu.

Okuldaki kursiyerlerden Fatih Kandemir'in 02.59'da, eğitim merkez komutanının emri doğrultusunda kışlaya dönmelerine yönelik mesajı üzerine bir sıkıntı olduğunu anladığını ileri süren Sakarya, suçlamaları kabul etmedi.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :