AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

"Avrupa, silahlı terör örgütünün eylemlerinin hedefine ulaşmamasından dolayı büyük üzüntü içerisinde"

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Avrupa, silahlı terör örgütünün eylemlerinin hedefine ulaşmamasından dolayı büyük üzüntü içerisinde." dedi.

Külünk, Alman serbest gazeteci Martin Lejeune'yi Meclis'te kabul etti. Külünk, Lejeune ile birlikte FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Meclis'in hasar gören yerlerini gezdi.

Darbe girişiminde yaşananlara ilişkin Lejeune'yi bilgilendiren Külünk, Almanya'daki sağduyulu bir gazeteciyi misafir ettiklerini belirterek, Avrupa'da Türkiye'nin aleyhine inanılmaz bir kampanya olduğunu söyledi.

"Avrupa, silahlı terör örgütüyle aynı yerde, bu kampanyada. Avrupa, silahlı terör örgütünün eylemlerinin hedefine ulaşmamasından dolayı büyük üzüntü içerisinde." diyen Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa; insan hakları, özgürlükler, demokrasi, sandık karşıtlarıyla aynı yerdedir. Avrupa'nın içerisinde, Avrupa'nın bu yanlışlarına itiraz eden, doğruların farkında olan siyasetçiler, entellektüeller, gazeteciler var. Bugün burada o sağduyulu, gerçeklerden yana olan gazeteciyi ağırlıyoruz.

Kendisi, pazar günkü mitingde, Avrupa'ya bir demokrasi manifestosu konuştu. Bu manifestoda, özellikle Almanya'ya, 'yanlış yapıyorsunuz, Türkiye'ye yönelik hata yapıyorsunuz, darbecilerle aynı yere düştünüz' diyerek gerçekleri haykırdı."

Lejeune ise Meclis'in darbe gecesi atılan bombalardan hasar gören yerlerini gördüğünde şok olduğunu söyledi. Türk vatandaşlarının demokrasiye sahip çıktığını, kendisinin de bu duruşa saygı duyduğunu vurgulayan Lejeune, Avrupa'da yapılan iftira kampanyasına karşı durmak ve yaşananları anlatmak için Ankara'ya geldiğini bildirdi.

Gazetecilerin, Almanya'da Darbeye Karşı Demokrasi Mitingine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferansla bağlanmasının engellenmesini soruması üzerine Lejeune, "Bu demokrasiye karşı yapılmış bir hatadır. Özgürlüğe yapılmış bir yasaktır. Obama olsun, Kürt partilerinden gelenler, sokaklarda o kadar konuşmalarına rağmen hiç engellenmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan neden engellendi? Bunlar hiç engellenmiyordu." diye konuştu.

Lejeune, Almanya'da gerçekleştirilen mitinge yüzbinlerce kişinin katıldığına, bunların içinde farklı kesimlerden insanların olduğuna dikkati çekerek, Alman basınında yayınlanan bir yazıda mitingin "radikal İslamcıların bir toplantısı" olarak gösterildiğini, bunun yanlış olduğunu söyledi.

Viyana'daki Havalimanı'nda, "Türkiye tatili Erdoğan'ı desteklemekten başka bir şey değil" yazısının yer almasının anımsatılması üzerine Lejeune, kendisinin de havalimanında aynı yere gittiğini, bir tabela hazırladığını ve tabelada, "tatil=güneş=demokrasi" yazdığını aktardı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler