AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

"15 Temmuz'da Türkiye'yi teslim alamayıp, bu çabalarının bir devamı olan ABD'deki Sarraf davasından ve Avrupa versiyonu olarak Almanya'da şahsım üzerinden yürütülen iftira kampanyasından Türkiye'de iktidar elde etmek isteyenler yanlış yoldalar"

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "15 Temmuz'da Türkiye'yi teslim alamayıp, bu çabalarının bir devamı olan ABD'deki Sarraf davasından ve Avrupa versiyonu olarak Almanya'da şahsım üzerinden yürütülen iftira kampanyasından Türkiye'de iktidar elde etmek isteyenler yanlış yoldalar." dedi.

Külünk, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Almanya'da şahsına yönelik iftira kampanyaları yürütüldüğünü belirtti.

"Almanya'da birilerinin FETÖ ve PKK ağzıyla iş yaptığını" ifade eden Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakıyorsunuz ki bir anda Metin Külünk'e sözde silahlı örgüt kurduruluyor. Sonra Metin Külünk Almanya'da huzuru bozan, güvenliği tehdit eden kişi ilan ediliyor. Tipik bir FETÖ kurgusu. Kumpas, iftira ve suç uydurma noktasında uzman olan ve kaçak durumdaki hainlerin, Almanya'da hangi işlerde istihdam edildiği ortaya çıkmış oluyor. Sanki bir iş birliği, bir dayanışma varmışçasına, ABD ve Almanya'da kurgulanan iftira ve karalama kampanyalarına hemen Türkiye'de CHP ve HDP'den bazı isimler sahip çıkıyor. FETÖ'cü kaçak vatan hainlerine itibar kazandırılmaya çalışılıyor."

Bazı profesyonel siyasi ajanların algı operasyonlarını artık milletin gayet iyi gördüğünü anlatan Külünk, "Avrupa ülkelerinde adeta himaye edilen PKK ve FETÖ'nün elini kolunu sallayarak faaliyet yapmasına, haraç kesmesine, mafyacılık yapmasına, dağa adam kaçırmasına, vatansever Türkiye vatandaşlarını baskı altına almaya çalışmasına tek söz etmeyenler, bir iftira ve hayal tiyatrosundan medet umuyorlar." diye konuştu.

Türkiye'den kaçan FETÖ üyelerine de seslenen Külünk, "Güvendiğiniz ve hizmet ettiğiniz istihbarat örgütleri sizin için en büyük tehdittir." dedi.

Külünk, ABD ve Avrupalı güçlerden iktidar beklemenin millete ihanet olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da Türkiye'yi teslim alamayıp, bu çabalarının bir devamı olan ABD'deki Sarraf davasından ve Avrupa versiyonu olarak Almanya'da şahsım üzerinden yürütülen iftira kampanyasından Türkiye'de iktidar elde etmek isteyenler yanlış yoldalar. Cumhuriyete inanıyorsanız, 'Atatürkçüyüm' diyorsanız, demokrasiye inanıyorsanız, iktidarı milletten bekleyecek, milletten talep edeceksiniz. Başkalarının pişirdiği yemekten size fayda gelmez. Biz kuru ekmek yiyelim ama beraber pişirelim, beraber yiyelim."

Telefonlarının da hukuksuz ve usulsüz dinlendiğini öne süren Külünk, kendine yönelik iddiaların doğru olmadığını, bunlar için hukuki işlem başlattığını bildirdi.

- "Tam kendilerine yakışan açıklama"

Bir gazetecinin, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "Hükümet dünyanın en doğru işini yapsa bile yanında olmayacağız." yönünde açıklamada bulunduğunu belirtmesi üzerine Külünk, "Tam kendilerine yakışan açıklama. İktidar acziyeti içerisinde, tek parti döneminden itibaren millete rağmenciliğiyle kendini ifade etmiş bir partiden, Türkiye'yi 'Amerika'nın mandası görelim' davetini yapmış bir akıldan, milletin iktidarına karşı ve bu ülkede başarılmış bütün güzelliklere karşı ve bu hareketin liderine karşı bu cümleden başka bir şey beklemek mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Rıza Sarraf ile ilgili eleştirilerini hatırlatması üzerine ise davanın hedefinin Türkiye olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alınıp, Türkiye'ye diz çöktürme operasyonu yürütüldüğünü ifade eden Külünk, "15 Temmuz'da başarılamayan Sarraf davası ile başarılmaya çalışılmaktadır." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :