AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

"Sur'da sadece Türkiye'de değil, dünyada örnek olacak, yaraları bir nebze olsun kapatacak önemli bir çalışmaya imza atacağız"- "Biz her zaman 'terör ne duygudan beslenirse beslensin, ne fikri alt yapıya sahip olursa olsun bir insanlık suçudur" diyoruz. Am

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Sur'da sadece Türkiye'de değil, dünyada örnek olacak, yaraları bir nebze olsun kapatacak önemli bir çalışmaya imza atacağız." dedi.

Karaaslan, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karaaslan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Bakanlar Kurulu kararı ile acele kamulaştırma yapılması kararını değerlendirdi.

Bunun çok önemli bir karar olduğunu belirten Karaaslan, "Sur'da şu anda insanlarımızın durumunu etkileyen, oradan göç etmeye yönelten bir durum yaşanıyor. Biz de devlet olarak duruma bir an önce müdahale edip çalışmalara başlamak istiyoruz. Burada amacımız, orada yaşayan vatandaşlarımızın hayatının bir an önce normalleşmesini sağlamak. Çünkü terörün asıl amacı o an için aldığı canlar değil, asıl o andan sonra insanlarımızın rutinlerini, gündelik hayatlarını değiştirmek. O insanlarda bir durgunluğa, anormalliğe neden olmak. Biz buna izin vermek istemiyoruz." diye konuştu.

Sur'da güvenlikle ilgili sorunun bitmesinin hemen ardından, hayatın normale dönmesini istediklerini ve yeniden inşa, aynı zamanda bir ihya süreci yaşanacağını anlatan Karaaslan, şöyle devam etti:

"Sur içi gerçekten çok önemli medeniyetlere beşiklik etmiş, o medeniyet havzalarının oluşturduğu birikimle bugünlere kadar gelmiş çok önemli bir yerleşim alanı. O yüzden Sur içi ile ilgili çok özel bir çalışma yapılacak. Kalkınma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı konunun tüm detaylarını ele almaktadır. Sanat tarihçisinden mimara, kentsel tasarımcıdan sosyolog ve psikologa kadar her alanda ciddi istişare mekanizmamız var. Sur'da sadece Türkiye'de değil, dünyada örnek olacak, yaraları bir nebze olsun kapatacak önemli bir çalışmaya imza atacağız."

- Brüksel'deki terör saldırısı

Brüksel'deki terör saldırısını kınayan Karaaslan, terörün bumerang gibi ilk hareketi kim verirse, dönüp dolaşıp mutlaka onu bulacağını vurguladı.

Terör desteklenirse bundan kaçmanın mümkün olmayacağını kaydeden Karaaslan, "O anlamda bütün ülkeleri samimiyete davet ettik. Ankara, İstanbul ve Belçika'daki bu bombalama olayları, yitirilen canlar bizi derinden üzdü. Burada hiç kimsenin milleti, memleketi ya da dini inancı önemli değil, önemli olan insanlığa verilen bir zarar var. Biz her zaman 'terör ne duygudan beslenirse beslensin, ne fikri altyapıya sahip olursa olsun bir insanlık suçudur" diyoruz. Amalar, fakatlar, eğerler yok bunun devamında. Biz böyle inandık, böyle davranıyoruz. Herkesi samimi olmaya, bundan sonra bütün ülkeleri terörle mücadelede hep birlikte olmaya davet ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :