AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş Hatay'da:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş Hatay'da:

Ataş: - "Biz diğer siyasi partiler gibi sıradan siyaset yapma geleneğiyle siyaset yapan bir topluluk değiliz. Biz ülkemizin geleceğini önceleyen, milletimizin geleceğini önceleyen bir anlayışla siyaset yapmaya çalışan topluluğuz"- "Millete darbe yapmaya k

HATAY (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Biz diğer siyasi partiler gibi sıradan siyaset yapma geleneğiyle siyaset yapan bir topluluk değiliz. Biz ülkemizin geleceğini önceleyen, milletimizin geleceğini önceleyen bir anlayışla siyaset yapmaya çalışan topluluğuz." dedi.

Ataş, Antakya Kültür Merkezinde düzenlenen partisinin Hatay İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, AK Parti'de siyaset yapmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Partisinde siyaset yapmanın herkese nasip olacak bir iş olmadığının altını çizen Ataş, şöyle devam etti:

"Çünkü sizler 14 yıllık iktidarımız döneminde Türkiye'yi her alanda değiştiren, dönüştüren kadrolar olarak tarihe geçecek bir ekibin içerisinde bulunuyorsunuz. Siz 2002 yılındaki Türkiye'yi, o memurlarının maaşlarını ödemekten aciz olan bir ekonomiden aldınız ve 14 yıllık iktidarlığımız döneminde eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ekonomide, tarımda ve kültürde, her alanda hayal bile edemeyecek değişimleri bu ülkeye sağlayan kadrolar olarak tarihe geçtiniz. Bundan dolayı sizleri kutluyorum, tebrik ediyorum."

Kişi başına düşen milli gelirin 2002'de 3 bin 500 dolar olduğunu, bunun şu anda 11 bin 500 doların üzerine çıktığını belirten Ataş, eğitimden sağlığa ve daha birçok alanda Türkiye'nin büyük ilerleme kaydettiğini dile getirdi.

Türkiye'ye hizmet etmenin büyük bir şeref olduğunu vurgulayan Ataş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu milletin, mazlum ülkelerin duasını almak ne büyük şereftir. Mazlum insanların hak ve hukuk noktasında haksızlığa uğramış insanların duasını almak ne büyük şereftir. Biz diğer siyasi partiler gibi sıradan siyaset yapma geleneğiyle siyaset yapan bir topluluk değiliz. Biz ülkemizin geleceğini önceleyen, milletimizin geleceğini önceleyen bir anlayışla siyaset yapmaya çalışan topluluğuz. Kendi kişisel çıkarlarımız için değil, ülke ve millet çıkarları için siyaset yapmayı önceleyen bir topluluk olarak burada bulunuyoruz. Bundan dolayı da milletimize bize verdikleri tüm desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz."

Partisinin 14 yıllık iktidarlık döneminde 5 genel, 3 yerel, 2 referandum ve bir cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdiklerini hatırlatan Ataş, her seçimden milletin teveccühünü kazanmak suretiyle başarıyla çıktıklarını kaydetti.

İktidar partilerinin yıpranmaya mahkum olduğunu ancak AK Parti'nin tüm seçim sürecinde milletin desteğini gördüğünü aktaran Ataş, "Tek başımıza iktidar olma süreçlerini 14 yıldır yerelde ve genelde bu topluma yaşattık ve hizmet etmeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

- "Millet darbeye karşı onlara darbe yaptı"

AK Parti'yi demokratik yöntemlerle yenme beceresini gösteremeyen iç ve dış çevrelerin demokratik olmayan yöntemleri partileri üzerinde denediklerini ifade eden Ataş, şunları kaydetti:

"Diplomatik yollarla denediler, ekonomik yöntemlerle denediler, terörle denediler ve nihayet darbeyle denediler. Bu 14 yıllık iktidarlık dönemimizde diplomatik yöntemlerle Türkiye'yi köşeye sıkıştırmayı denediler bugün de hala o hesaplarını aleni bir şekilde sürdürmeye devam etmekteler. Ekonomik olarak ise 2009 krizinden bu yana 2002'den önceki tüm hükümet yıkılmalarında ekonomik krizler hep baş safhada gelir. AK Parti'yi de öyle zannettiler ve AK Parti'nin demokratik yollarla bileğini bükemeyenler, demokratik olmayan yöntemlerden birisi olan 'ekonomik krizlerle sıkıntıya sokabilir miyiz?' diye planlar yaptılar, devreye soktular. Sonuç alamadılar. Terör zaten 35 yıldır süregelen Türkiye'nin en önemli meselelerinden bir tanesi ve nihayet bunlardan da sonuç alamadılar. En son 15 Temmuz darbe girişimini FETÖ terör örgütünün asker kılığına girmiş çeteleri tarafından insanlık dışı bir davranış olarak ortaya koyup bu milletin tertemiz alın teriyle verdiği vergileriyle alınan silahlarını millete doğrulttular. Millete darbe yapmaya kalktılar ama bu millet öyle bir millet ki kendilerine yapılan darbeye karşı millet onlara darbe yaptı."

15 Temmuz gecesinin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının her ne kadar darbe girişimi olsa da aslında Türkiye'nin işgaline yönelik hazırlanmış bir planın gecesi olduğunu belirten Ataş, o gece sokaklara çıkarak vatana ve millete sahip çıkıp onurlu bir duruş sergileyen tüm millete teşekkür etti.

Ataş, darbe girişimi gecesi hayatını kaybeden tüm demokrasi şehitlerine ise Allah'tan rahmet diledi.

Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, belediye başkanları ve parti teşkilatı katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :